Etnobotanicile ar putea fi interzise. Valentine's Day- "ziua antidrogurilor legale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are peste 3.000 de consumatori de etnobotanice în acest moment, numărul lor crescând de patru ori în ultimul an.

Problema "magazinelor de vise" a fost discutată la Ministerului Administraţiei şi Internelor unde au participat premierul Emil Boc, ministrul Traian Igaş şi ministrul sănătăţii - Cseke Atilla. S-a discutat despre o eventuală modificare a legislaţiei care vizează închiderea magazinelor de vise potrivit, antena3.ro.

Deşi legislaţia privind magazinele de vise a devenit mai restrictivă în ultima perioadă, aceastea şi-au putut continua activitatea. Pentru că dau dependenţă, mii de tineri au ajuns în comă la spital în urma consumului de etnobotanice.

Potrivit Agenţiei Naţionale Antidrog, de la începutul lui 2010 în România erau peste 400 de magazine în care se comercializau substanţe etnobotanice. Vârsta celor care cumpărau o astfel de marfă este de 15-18 ani.

Într-o campanie antidrogurilor legale, prezentatorii de radio, Buzdugan şi Morar dă panică la etnobotanice chiar de Valentine's Day, sărbătorind în stradă dragostea altfel. "Anul acesta, strigăm tare "Iubim Viaţa!". 5000 de oameni sunt aşteptaţi să li se alăture în faţa Guvernului, la ora 13:00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite