Energiile verzi sunt ignorate de statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţări precum SUA, Germania sau China investesc masiv în producerea de energie alternativă. România abia se mişcă deşi are potenţial

20% din bugetul pentru sectorul energetic naţional trebuie să meargă spre energii regenerabile. În felul acesta, 10.000 de case verzi ar putea produce o treime din capacitatea unui reactor nuclear. Aceasta este concluzia reprezentanţilor Asociaţiei Patronale Surse Noi de Energie (SunE), prezenţi astăzi la Romexpo, la expoziţia pentru tehnologii şi echipamente de protecţie a mediului.

Casa cu energie proprie

Ţintele asumate de România faţă de UE în ceea ce priveşte producţia de energie regenerabilă ar trebui să reprezinte 24 de procente din totalul consumului naţional până în 2020.

„O casă locuită de o familie medie îşi poate acoperi consumul de energie la nivel anual, cu un cost de aproximativ 11.000 de euro“, a spus Manuela Draghicescu, director executiv la SunE.

Turbine eoliene pe mare
Reprezentanţii SunE au subliniat faptul că România are un potenţial foarte mare la capitolul energie. Domeniul este însă neglijat la noi în ţară. Sunt state însă care că aceste resurse inepuizabile de energie trebuie exploatate. De exemplu, China, prin compania Firs Soral, are un acord de principiu pentru a construi o centrală soalară în deşertul Mongoliei, care ar reprezenta recordul mondial al momentului.

În ceea ce priveşte producerea de energie eoliană, SUA şi Germania se află pe primele locuri. Vine din urmă China care şi-a dublat efectiv capacitatea anul trecut. Anglia se axează pe producerea energiei de la vânt prin instalarea de turbine pe mare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite