Elevii si studentii au alergat de bucurie ca s-a semnat Tratatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul National al Copiilor a gazduit, pe tot parcursul zilei de ieri, manifestari prilejuite de semnarea Tratatului de aderarare a Romaniei la Uniunea Europeana. Evenimentul intitulat sugestiv

Palatul National al Copiilor a gazduit, pe tot parcursul zilei de ieri, manifestari prilejuite de semnarea Tratatului de aderarare a Romaniei la Uniunea Europeana. Evenimentul intitulat sugestiv "Romania, o stea intre stelele Europei", a debutat putin dupa ora 10.00 si s-a intins pana la orele serii, culminand cu spectacolul "Copiii Romaniei saluta Europa". Vantul aspru al diminetii nu i-a impiedicat pe copiii de la diversele cluburi scolare din sectoarele Bucurestiului, insotiti de rubedenii si prieteni, sa se stranga ciorchine in Parcul Tineretului inca de la debutul manisfestarii. Rochite si fustite colorate, pampoane si funde, dardaiala, emotii, agitatie. Concurs de desene pe asfalt, "Europa prin ochii copiilor", concursuri de ciclism si de educatie rutiera, intreceri de cros, de role si de badminton, activitati demonstrative cu automodele, aeromodele si carturi, toate acestea au avut loc pe aleile special amenajate din jurul Palatului, in vreme ce pe scena improvizata ad-hoc in fata intrarii in cladire cantau si dansau copii si formatii artistice de la cluburile din Capitala. Ruxi si Andrei de la Scoala 193 participau la concursul de "Educatie rutiera, educatie pentru viata" si-asteptau, calare pe biciclete, sa dea piept cu cele patru probe ale intrecerii: proba teoretica, poligonul, respectarea regulilor de circulatie in parcul-scoala, cunoasterea tehnica a bicicletei. La intrecerile de cros se inscrisesera nu mai putin de 140 de copii, de la clasa a II-a pana la a VIII-a. Parintii copiilor erau nemultumiti de faptul ca bulgarii le-au dat zi libera copiilor sa sarbatoreasca evenimentul, in vreme ce in Romania, aceasta hotarare nu s-a luat si copiii au fost ceva mai greu de strans la manifestare. Ziua s-a incheiat cu vernisajul expozitiei de pictura "Romania, o stea printre stelele Europei" si cu o gala la care au participat cele mai bune formatii artistice de la cluburile bucurestene si de la Palatul Copiilor. In Complexul Studentesc Tei, studentii au participat la intreceri sportive.
Constantin Nicolae Takacs, medaliat cu aur la Internationala de Chimie:
"Semnarea tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana are foarte multe avantaje pentru tara noastra. In primul rand, romanii vor putea circula mult mai lejer in strainatate. Va fi posibil mult mai usor accesul la educatie in universitatile din Vest, care, trebuie sa recunoastem, sunt mult mai bune in comparatie cu cele de la noi din tara. Si, nu in ultimul rand, vor fi foarte multe avantaje de ordin economic. Sunt convins ca ne va fi mult mai bine".
Florentin Gust, presedintele Uniunii Studentilor din Romania:
"Este in mod clar una dintre cele mai importante zile pentru Romania. Este ziua care autentifica un viitor pentru tinerii romani. Imi pare rau, insa, ca aderarea are loc intr-o zi "indoliata", determinata de prizonieratul celor trei ziaristi romani in Irak. S-ar putea ca in viitorul apropiat sa nu se produca schimbari majore in sistemul de invatamant, dar, pe termen mediu si lung, situatia se va schimba considerabil in bine".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite