Elevii români s-au întors cu patru medalii de la Olimpiada Internaţională de Geografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpiada Internaţională de Matematică a adus României şase medalii, dintre care două de aur
Olimpiada Internaţională de Matematică a adus României şase medalii, dintre care două de aur

Lotul olimpic român a obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Geografie şi s-a clasat pe locul al doilea în topul pe naţiuni, informează Ministerul Educaţiei.

Olimpicii s-au întors acasă cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz, se arată în comunicatul ministerului. Medaliile de aur au fost câştigate de Popa Constantin de la Colegiul Naţional „Nicu Gane" din Fălticeni şi Ursică Ştefania de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe, ambele eleve în clasa a XII-a. Medalia de argint a fost obţinută de Găman Miruna Andreea, elevă în clasa XII-a la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza" din Ploieşti. Medalia de bronz i-a revenit lui Tomenco Traian, elev în clasa XI-a la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 21 - 27 august la Köln, Germania.

Geografia nu este singura materie la care excelează elevii români, România fiind ocupanta primului loc în Uniunea Europeană la Olimpiada Internaţională de Matematică de anul acesta. În plus, elevii români au ocupat locul 10 din 100 de ţări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite