Elevii care vor meditaţii, vor putea face acest lucru în cadrul şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii care vor meditaţii, vor putea face acest lucru în cadrul şcolii
Elevii care vor meditaţii, vor putea face acest lucru în cadrul şcolii

Noua formula a legilor educaţiei, pe care Guvernul Boc îşi va asuma răspunderea peste opt zile, prevede posibiliatea şcolilor de a da meditaţii înn cadrul proiectului "Şcoala după şcoală".

Meditaţiile, atât de înrădăcinate în relaţia dintre profesori şi elevi, ar putea deveni apanajul unităţilor de învăţământ. Astfel, orice părinte care consideră că micuţul său are nevoie de mai multă muncă pentru a face faţă programei şcolare va putea, în schimbul unei taxe, să-şi trimită copilulul la meditaţii, ţinute chiar în incinta şcolii, potrivit proiectului de legi ale educaţiei, pe care Guvernul îţi va asuma răspunderea peste opt zile.

Instituţionalizarea meditaţiilor se va face prin programe de genul "Şcoală după şcoală", acre vor fi finanţate de către Ministerul Educaţiei, printr-un program naţional, care va stabili şi metodologia prin care unităţile de învăţământ şi autorităţile locale asigură condiţiile necesare pentru servirea mesei, activităţi recreative şi de învăţare, inclusiv normarea personalului implicat. Numărul orelor supliementare nu  poate fi mai mare de opt. De altfel, proiectul de act normativ trimis astăzi în Parlament propune limitarea orelor petrecute la şcoală la 20, pentru învăţământul primar şi la 30, pentru învăţământul secundar. Învăţământul obligatoriu este stabilit la 13 clase

Interzis la proteste pentru elevi

Elevii vor trebui să găsescă noi modalităţi de a-şi manifesta nemulţumirea faţă de profesori sau şcoală, deoarece, potrivit legilor educaţiei, nu au voie să organizeze şi să participe la acţiuni de protest, dacă acest lucru afectează desfăşurarea activităţii de învăţământ sau recvenţa la cursuri. De asemenea, generaţia SMS va trebui să ţină închise telefoanele mobile în timpul orelor. Legile edcaţiei conţin şi o serie de măsuri de bun simţ, precum interzicerea consumului de droguri sau băuturi alcoolice în şcoală sau în afara acesteia, interzicerea introducerii în unităţile de şcolarizare a oicăror tipuri de arme, muniţie, petarde, pocnitori.

500 de euro pentru fiecare nou născut


Guvernul îşi propune, prin proiectul legii educaţiei, să depună câte 500 de euro în contul fiecărui nou născut, bani putând fi scoşi numai de către titular la vârsta de 14 ani şi numai pentru achiziţia de tehnică de calcul sau finanţarea studiilor. De asemenea, părinţii copilului vor putea direcţiona un procent de până la 2 la sută din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii către contul deschis pentru studiile copilului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite