Elevii au înlocuit bileţelele de amor cu declaraţii de dragoste on-line

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Dac-ar fi să scriu în versuri, ce pentru tine simt, Luceafărul lui Eminescu ar fi cu mult prea scurt!"; "Pe-o petală de lalea, eu îţi las adresa mea, şi ca semn că te iubesc, eu mai jos mă

"Dac-ar fi să scriu în versuri, ce pentru tine simt, Luceafărul lui Eminescu ar fi cu mult prea scurt!"; "Pe-o petală de lalea, eu îţi las adresa mea, şi ca semn că te iubesc, eu mai jos mă iscălesc"... "Dac-aş fi o pisicuţă, aş iubi un motănaş, dar aşa sunt o fetiţă şi iubesc un băieţaş"... În preajma Zilei Îndrăgostiţilor, elevii postează zeci de mesaje ca acestea pe site-urile educaţionale.
Găzduite pe vremea părinţilor de oracole şi caiete de impresii, declaraţiile de amor fac legea pe Net în februarie şi frizează prin culoare şi prin englezisme adaptate: "Prin cuvinte nu reuşeşti niciodată să exprimi un sentiment, nici un dicţionar nu este de ajuns pentru a exprima sentimentele mele pt tine. I love you, Paul, and ai wants to be my valentine!". Altele dau spre manea, semn c-ai noştri tineri sunt fani Guţă şi Minune: "Eshti lumina vietzii mele, shi din clipa în care ne-am scris pentru prima oară am shtiut că tu vei deveni dragostea vietzii mele. Ochii tăi sunt ca un izvor de noapte shi îtzi spun, o, luceafăr, shi, o, răpitor de inimi, te iubesc shi te voi iubi întotdeauna". Camelia17 e şi mai talentată: "Ai apărut în viaţa mea, când sufletul mi-era pustiu, m-am îndrăgostit de tine, fără să vreau, fără să ştiu. Tu eşti aerul pe care-l respir şi sângele care-mi străbate inima". Furat cu totul de iubire, Demon1 e cam incoerent: "Dacă ai putea să mă înţelegi, să mă vezi şi să te văd neam ajuta unul pe altul în arta dragostei. Neam putea înţelege mai bine dacă mai putea înţelege şi tu pe mine. Dacă iubirea noastră ar fi foreveer neam iubi ca în poveşti cereşti. şi teaş primi cu drag pe tine ca să mă înţelegi tu mai bine şi să ne putem iubi întotdeauna can prima zi. De spus ar mai fi multe, dar eu ştiu că te iubesc mai mult ca soarele ce îşi iubeşte razele mai mult ca luna care are cratere mari şi adânci faţă de pământul fără dungi" (?!) şi ca să nu lase poezia de amor aşa, neadresată, junele îndrăgostit face precizări: cuvintele dulci au fost pentru "Scumpi_k14, iubirea vieţii mele". Pentru "pisi" al ei, Alina D e şi mai inspirată: "Când te-ai născut tu, a plouat toată noaptea, dar nu pentru că trebuia să plouă, ci pentru că a plâns cerul care şi-a pierdut cel mai dulce îngeraş". Iulia13_ face şi jocuri de cuvinte: "Mi-e frică să merg cu maşina atunci când sunt cu tine. Pentru că atunci când sunt cu tine sunt beat de fericire şi ar putea să-mi ia permisul". Cu nume în ton cu perioada, Te_iubesc îşi pune-n versuri oful: "Aş vrea să fiu un fluture mic, să mă închid într-un plic, iar când plicul va fi rupt, eu în zbor să te sărut".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite