Elevii doresc eliminarea dictării la clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii doresc eliminarea dictării la clasă
Elevii doresc eliminarea dictării la clasă

Elevii, studenţii şi profesorii îşi doresc o schimbare calitativă a sistemului naţional de învăţământ, potrivit unui sondaj de opinie despre educaţie, realizat online de către Fundaţia „Dinu Patriciu” şi Fundaţia CODECS pentru Leadership.

Mai citiţi şi:

Universităţile vor forma profesori

Cercetarea a urmărit să arate soluţiile propuse atât de beneficiarii sistemului de educaţie, cât şi de către cei care lucrează în sistem.

Elevii îşi doresc corelarea teoriei cu practica, iar orele predate la clasă să fie interactive şi atractive. Şcolarii vor metode moderne de predare, mai multe studii de caz la disciplinele care necesită acest lucru şi mai multe experimente.

De asemenea, potrivit cercetării, tinerii îşi doresc ca dascălii lor să se implice mai mult în viaţa comunităţii. Elevii mai susţin că ar trebui eliminat sistemul de predare ce se bazează pe dictare.

Studenţii resping toceala

La rândul lor, studenţii vor o schimbare de atitudine din partea dascălilor, mai multă practică şi mai mult lucru în echipă în proiectele pe care le au de făcut pentru facultate.

Studenţii mai propun ca profesorii să urmeze cursuri anuale care să-i ajute să-şi îmbunătăţească activitatea de la cursuri şi care să-i ţină la curent cu ultimele tehnici de predare. Profesorii universitari ar trebui să schimbe sistemul de examinare care este prost conceput.

Studenţii mai spun că la examen ar trebui să li se ceară să utilizeze informaţia în mod constructiv şi să arate că gândesc, şi nu să reproducă cursuri, aşa cum se întâmplă în prezent.

Sistemul, reconstruit de la zero

Profesorii propun ca sistemul educativ să fie reconstruit de la zero şi să fie reangajate numai persoanele care au pregătirea adecvată.

„Am făcut sondajul cu scopul de a asculta opinia celor direct implicaţi în sistemul educaţional asupra îmbunătăţirilor necesare. Nevoia de schimbare a sistemului de educaţie este evidentă, iar elementul central al acestei schimbări mult dorite este profesorul”, a spus Tincuţa Baltag, directorul general al Fundaţiei „Dinu Patriciu”.

La sondaj au participat peste 1.500 de persoane, dintre care 693 de elevi, 425 de studenţi şi 404 profesori.

Nevoia de schimbare a sistemului de educaţie este evidentă.
Tincuţa Baltag
director general Fundaţia „Dinu Patriciu”

image
image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite