Elevii din Corbeşti - Mureş învaţă într-o dărăpănătură din anii 1800

0
Publicat:
Ultima actualizare:

director trebuie să suni mai întâi în comună. Populaţia, în majoritate rromă, are o situaţie financiară precară. "Copiii noştri sunt mai necăjiţi. Apă au doar din bidon, prevăzut cu

director trebuie să suni mai întâi în comună. Populaţia, în majoritate rromă, are o situaţie financiară precară. "Copiii noştri sunt mai necăjiţi. Apă au doar din bidon, prevăzut cu un robinet. După mine, ne-ar trebui o altă clădire, în asta nici nu merită să investeşti, atât e de veche... Dacă se va desfiinţa şcoala din cauza efectivului redus, probabil vom merge şi noi în spaţii noi", spune directorul.
Din cele 987 de unităţi de învăţământ existente în judeţul Mureş, 48 au un aspect de secol 19, funcţionând, de ani de zile, fără avize sanitare. Direcţia de Sănătate Publică Mureş intenţionează să publice pe propriul site fotografiile primarilor alături de şcolile-problemă din localităţile pe care le conduc.
"Juristul nostru studiază posibilitatea legală pentru a face acest lucru, fiindcă nu este normal ca 48 de unităţi şcolare să funcţioneze fără avize din cauza latrinelor sau a pereţilor căzuţi", a declarat şeful DSP Mureş, dr. Silviu Morariu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite