Elevi acuzaţi de consum de canabis şi de haşiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 20 de elevi de la Colegiul „Nicolae Iorga“ din Vălenii de Munte (Prahova) au fost duşi la audieri
Peste 20 de elevi de la Colegiul „Nicolae Iorga“ din Vălenii de Munte (Prahova) au fost duşi la audieri

Procurorii DIICOT şi poliţişti din Ploieşti au desfiinţat o reţea de trafic de droguri ce acţiona pe toată Valea Slănicului.

Peste 50 de anchetatori au descins, ieri, la domiciliile a  zece traficanţi de droguri din Văleni, Lipăneşti, Boldeşti-Scăeni (Prahova), dar şi din Braşov. La sediul DIICOT au fost aduse peste 40 de persoane, atât traficanţi, cât şi consumatori.  Circa 20 de elevi de la Colegiul „Nicolae Iorga" din Vălenii de Munte, suspectaţi pentru consum, au fost duşi cu autocarul la audieri.

„Cei zece traficanţi cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani cumpărau canabis, haşiş şi LSD din Bucureşti sau Braşov, şi apoi revindeau marfa în cercul lor de cunoscuţi. Preţurile variau de la 50 de lei gramul de canabis, până la 150 de lei un timbru de LSD. În urma percheziţiilor la domiciliile suspecţilor s-au găsit câteva zeci de grame de canabis", a declarat Ionuţ Botnaru, procuror-şef al DIICOT Ploieşti.

Ofiţeri sub acoperire

 „Am infiltrat ofiţeri sub acoperire în acest grup şi i-am urmărit timp de aproape zece luni. Dosarul este foarte bine documentat", a precizat un ofiţer sub acoperire, de la BCCO Ploieşti.  „A fost o surpriză pentru noi, sunt elevi buni. Aceştia beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi, din câte am înţeles, există suspiciuni de consum de droguri şi nu de trafic. 

Din păcate, noi nu putem controla cercul de prieteni al elevilor şi ceea ce fac aceştia în viaţa lor extraşcolară", a spus Petre Vulpe, directorul Colegiului „Nicolae Iorga" din Vălenii de Munte. Potrivit DIICOT, traficanţii riscă între 3 şi 20 de ani de închisoare, iar consumatorii între şase luni şi cinci ani de puşcărie.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite