Eleve-consilier la Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei are două eleve pe post de consilier: Maura Ada Iliuţeanu, elevă în clasa a XII-a, şi Viviana Drăgulin, elevă în clasa a X-a. Cele două fete învaţă la şcoala

Ministerul Educaţiei are două eleve pe post de consilier: Maura Ada Iliuţeanu, elevă în clasa a XII-a, şi Viviana Drăgulin, elevă în clasa a X-a. Cele două fete învaţă la şcoala Centrală din Capitală şi au ajuns consiliere ale secretarului de stat pentru învăţământ preuniversitar, Paloma Petrescu, după scandalul elevei înjunghiate în cabinetul directorului-adjunct.
"Am fost numită în această funcţie din data de 23 ianuarie. M-a sunat secretara doamnei Petrescu şi m-am dus la minister. Faptul că am fost observată poate avea legătură cu evenimentele de la şcoala Centrală. Eu am fost unul dintre reprezentanţii colegilor noştri la întâlnirea cu ministrul educaţiei, care a venit la şcoală să medieze conflictul. Am făcut şi un filmuleţ cu protestele noastre, pe care i l-am arătat. Comportamentul meu i-a făcut să mă aleagă. Doamna Paloma Petrescu mi-a spus că are nevoie de o comunicare mai bună cu elevii şi că vrea să gestioneze mai bine problemele lor", spune Ada. "Urăsc nedreptatea şi vreau să-i ajut pe colegii mei... Probabil că noi am arătat lumii ceva ce nu a mai văzut. Plăcându-le atât de mult de noi, cei de la minister s-au gândit că îi putem ajuta", spune Viviana.
Elevele-consilier s-au întâlnit de vreo două, trei ori cu secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar. "Vorbim, în schimb, la telefon. Până acum, doamna Petrescu m-a sunat de vreo 4,5 ori", se mândreşte Ada. Cele două consiliere vor trebui să ţină legătura cu elevii prin e-mail, să vorbească cu ei pe forumul de discuţii al MEC, apoi să centralizeze informaţiile şi să i le trimită secretarului de stat. Cele mai importante probleme ale elevilor, pe care le-au constatat până acum sunt: deficienţele de comunicare între elevi şi profesori, lipsa securităţii în şcoli, curricula prea încărcată la real faţă de uman. "Sunt foarte mari diferenţe între real şi uman. Realiştii trag din greu tot liceul, iar la bac e mai greu decât la uman. Plus că vrem să existe doi şefi de promoţie, unul la uman şi unul la real", spune Ada. Cele două consiliere lucrează acum la proiectul înfiinţării unui consiliu naţional al elevilor, alegerea membrilor acestuia urmând să aibă loc luna aceasta.

"Sunt o fire sociabilă, activă, cu o energie debordantă şi deschisă comunicării. Îmi propun să mă implic cu întreaga responsabilitate în această activitate. Cred că putem promova programe care să stârnească interesul colegilor noştri, să demonstrăm că suntem copiii Europei, copii al căror cuvânt contează "
Viviana-Maria Drăgulin
Adresa de email: conselev2@mec.edu.ro

"Sunt o persoană curioasă, întreprinzătoare, foarte motivată şi serioasă în privinţa activităţilor în care mă angajez. Participarea activă la dezbateri şi proiecte educaţionale reprezintă una dintre abilităţile şi pasiunile mele. Sunt comunicativă şi am dorinţa de a învesti toată energia şi concentrarea în problemele generaţiei mele"
Maura Ada Iliuţeanu
Adresa de email: conselev1@mec.edu.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite