Echiparea pentru scoala sare de 6 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumos costumasul, imi place. Mami, o sa am grija sa nu il rup si sa nu il murdaresc prea tare", spunea Alexandru in timp ce proba o uniforma la un stand din Magazinul Obor. Entuziasmul copiilor,

Frumos costumasul, imi place. Mami, o sa am grija sa nu il rup si sa nu il murdaresc prea tare", spunea Alexandru in timp ce proba o uniforma la un stand din Magazinul Obor. Entuziasmul copiilor, care de abia asteapta sa inceapa scoala, nu este impartasit si de parintii lor pe care cheltuielile pentru noul an scolar ii ingrozesc. "Am 4.200.000 salariu pe luna si cred ca acum o sa-l dau pe tot pe ce ii trebuie pentru scoala. Si oricum, nu cred ca o sa-mi ajunga", ne-a spus dezamagita mama lui Alexandru.
Pentru baieti se cheltuieste mai mult decat pentru fete
In magazine au aparut deja uniformele pentru cei mici, dar si alternative la ele. "Oamenii cumpara uniforma traditionala, dar multi nu stiu daca aceasta li se mai cere, pentru ca sunt scoli care isi fac uniforma lor", ne-a zis o vanzatoare din Magazinul Obor. Comerciantii s-au adaptat si au adus la standuri fustite negre, bluzite si camasute albe, ca nu cumva cererea clientului al carui copil nu mai poarta uniforma obisnuita, sa ramana nesatisfacuta. Pentru o uniforma cu rochita si sortulet, parintele trebuie sa scoata din buzunar de la 460.000 pana la 520.000 lei, iar in cazul unui costum pentru baieti preturile ajung la 1 milion de lei. Doar ca elevul nu pleaca la scoala numai in uniforma, ci ii trebuie si un ghiozdan care gol costa in jur de 350.000, iar plin cu rechizite ajunge sa coste de la 600.000 lei pana la 2 milioane, in functie de firma. Un echipament sportiv ajunge la 300.000 lei, cel mai ieftin, iar o pereche de adidasi pe care copilul sa-i foloseasca macar un semestru costa in jur de 350.000 lei. "Oamenii vin, probeaza, dar spun ca preturile sunt cam mari si ca poate gasesc ceva in alta parte, chiar daca e mai prost calitativ, dar sa fie mai ieftin", ne-a zis o vanzatoare de la un stand cu haine pentru copii.
Setul de manuale pentru liceeni - aproape 2 milioane de lei
Cand vine vorba de liceeni, situatia se complica. Cei din clasele a XI-a si a XII-a trebuie sa-si cumpere singuri manualele. Astfel, un elev de clasa a XI-a, la sectia matematica-informatica, va da pe manuale in jur de 1.800.000 lei. Atlasele si dictionarele au si ele preturi de la 120.000 lei pana la 1.500.000 lei (dictionarele editate de firme straine renumite). De asemenea, adolescentul vrea haine la moda si de firma, asa ca parintele lui va trebui sa se pregateasca sa dea lejer 4-5 milioane de lei. Daca la toate aceste cheltuieli adaugam si banii pentru fondul scolii, atunci cheltuielile de scoala sar de 6 milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite