Ecaterina Andronescu: Vom aloca bani doar grădiniţelor aflate în construcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că anul acesta ministerul nu va mai aloca fonduri pentru grădiniţele noi.

"Grădiniţele reprezintă un obiectiv prioritar pentru noi. Ştiu că este nevoie de construcţii noi, dar suntem într-un an al crizei şi trebuie să încercăm să atragem şi alte surse", a declarat ministrul Educaţiei la Drobeta Turnu Severin.

"Este nevoie pentru că a crescut cifra demografică, dar şi pentru că, din cauza legii retrocedărilor, în ultimii ani foarte multe grădiniţe au fost desfiinţate. Anul acesta vom susţine toate grădiniţele care sunt în construcţie”, a adăugat Andronescu.

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Capitala se confruntă cu un deficit de locuri în instutuţiile de învăţământ preşcolar estimat la 7.000. Deficitul de locuri în grădiniţele de stat din Capitală este de circa 28.000 de locuri, în condiţiile în Bucureşti sunt circa 58.000 de copii de vârste preşcolare, iar cifra de şcolarizare pentru anul 2009-2010 este de  aproape 30.000 de locuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite