„Drogul violului“, noua problemă a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
GHB se dizolvă foarte repede în apă sau alcool
GHB se dizolvă foarte repede în apă sau alcool

Autorităţile din Rusia au atras atenţia celor din România cu privire la comercializarea unui drog incolor, fără miros şi fără gust. Deşi a apărut de ceva vreme în ţara noastră, abia acum a început să fie „gustat" de compatrioţi.

GHB (acidul gamma hydrobutyric) sau mai popularul „drog al violului" reprezintă tentaţia momentului pentru din ce în ce mai mulţi români. Acesta este folosit de unii bărbaţi care vor să scadă puterea de rezistenţă a victimelor în timpul actelor sexuale forţate.

Dacă în cazul bărbaţilor acest drog îi stimulează din punct de vedere sexual, în cazul femeilor situaţia nu este similară. Mai exact, acestea acceptă relaţii multiple, involuntare, despre care nu-şi mai aduc aminte decât foarte puţin.

De cele mai multe ori, bărbaţii aleg să-şi drogheze partenerele punându-le acest drog în băutură. Narcoticul se găseşte sub formă de lichid, praf, capsule sau granule.

Petrecăreţii apelează la droguri

De regulă, cei care folosesc aceste droguri îşi duc veacul în cluburi de noapte. „Din informaţiile noastre Rohypnolul, GHB şi Ketamina au devenit foarte populare în «party-rave» sau în cluburile de noapte datorită efectului lor relaxant şi amnezic. Se asociază cu alcool, opiacee sau inhalare de vapori de substanţe nocive; în urma acestor asocieri apar vărsăturile incoercibile, cu urmări foarte periculoase, producandu-se chiar decesul", se arată într-un comunicat al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului.

„Drogul violului" este foarte greu de depistat deoarece nu are gust, miros şi se dizolvă foarte uşor în apă sau alcool.

GHB îşi face efectul în maximum un sfert de oră şi durează în jur de 3-4 ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite