Doriţi să primiţi un apartament gratis?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru aceasta trebuie să cumpăraţi, până la sfârşitul lunii martie, o vilă într-un cartier rezidenţial din Chişinău. Preţul casei se ridică chiar şi la suma de 300.000 de euro. Companiile imobiliare, prezente la Expoziţia „Imobil Moldova 2011", le-au propus vizitatorilor numeroase oferte, una mai tentantă ca alta.

Agenţii imobiliari au venit cu propuneri pentru toate categoriile de populaţie. Însă cele mai multe şi variate oferte erau destinate cumpărătorilor bogaţi: apartamente spaţioase în zonele centrale ale Capitalei sau în preajma parcurilor, apartamente la penthouse (cu terase şi vederi de vis), vile luxoase în complexe rezidenţiale.


Un investitor de pe piaţa imobiliară propunea vizitatorilor vile la doi kilometri depărtare de oraşul Chişinău. „Este un complex unic în Moldova. Vilele au fost construite în stil austriac ", a declarat Ecaterina Coşula, managerul companii. Preţul unei asmenea vile ajunge la 155 de mii de euro.

Compania are o ofertă specială şi pentru persoanele care doresc să locuiască într-o vilă chiar în centrul Capitalei. „Este un orăşel de tip închis. Vilele au patru nivele, supravegheate non-stop de pază, cu servicii speciale de colectare a deşeurilor şi îngrijirea teritoriului", a menţionat Ecaterina Coşalu. O astfel de vilă costă 290.000 de euro.


Pentru a atrage clienţii, firma are o ofertă specială. Cei care procură o vilă, vor primi ca bonus gratuit un apartament cu o cameră în Chişinău.
La expoziţie am găsit o ofertă şi pentru persoanele cu venituri modeste sau familiile tinere. Pentru această categorie de clienţi se propuneau apartamente mici - apartamente cu o odaie, de 20 metri pătraţi, la fel şi apartamente cu două camere, cu o suprafaţă de 50 metri pătraţi.

„Cele mai mici apartamente, de tip studio, costă 12-15 mii de euro. În perioada sovietică de astfel de dimensiuni erau camerele din cămine. Garsonierele propuse de noi au avantajul că au blocuri sanitare şi bucătării separate ", a descris oferta Alexandru Tudosan, manager vânzări la o companie de construcţii.


OFERTE PENTRU CEI
CU VENITURI MODESTE


Firma propune şi apartamente cu o cameră, cu o suprafaşă de 40 metri pătraţi. Preţul mediu al acestora e de 600 euro metru pătrat, în funcţie de etaj şi sectorul în care se află blocul. Preţul apartamentelor cu două cameră este de 28 de mii de euro, iar cele cu trei camere pot fi cumpărate cu 42 de mii de euro.

„Apartamentele sunt bine izolate termic, încât iarna, pentru a încălzi un apartament cu trei odăi, se achită maxim 600 de lei pentru căldură, ci nu în jur de o mie, cum se întâmplă, de obicei", a spus Alexandru Tudosan.


Experţii imobiliari prezenţi la expoziţie au menţionat că cele mai solicitate sunt apartamentele cu o cameră, preţul mediu al cărora este de 700 euro pentru metru pătrat. Iar cele mai solicitate sunt apartamentele din sectorul Râşcani, Buiucani şi Ciocana.
La expoziţie şi-au expus ofertele şi câteva bănci din Capitală, care propuneau credite ipotecare cu o dobândă de 13% anual, pe o perioadă de 15 ani. Expoziţia „Imobil Moldova 2011", de la „Moldexpo", se va desfăşura până la 27 martie.


Prognoze imobiliare


În 2010, preţurile la apartamentele din Chişinău nu s-au schimbat: un metru păstrat costă 625 de euro. Oamenii nu s-au grăbit să cumpere apartamente, ca acum patru ani. Specialiştii consideră că aceasta se datorează crizei. Majoritatea construcţiilor începute au fost îngheţate din cauza lipsei de lichidităţi pe piaţă.

Asta deoarece majoritatea companiilor s-au orientat în construcţia blocurilor, pe banii populaţiei. Alexandru Tudosan, manager vânzări companie de construcţii, a declarat că anul acesta pe piaţa imobiliară s-a consemnat o uşoară creştere, iar preţurile s-au stabilizat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite