Judeţ cu judeţ: Doi marinari români au fost răpiţi la 1 ianuarie de piraţii somalezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii care au încercat să rămână în centrul oraşului după spectacolul de artificii din noaptea de Revelion au fost alungaţi de maşinile poliţiei. Primul copil născut în România în 2010 este o fetiţă care a venit pe lume la un minut după miezul nopţii, la Clinica de Obstetrică şi Ginecologie II din Târgu-Mureş. Doi marinari români, care se aflau la bordul navei Asian Glory, au fost răpiţi la 1 ianuarie de piraţii soma

ALBA. Peste 20 de angajaţi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Muncii şi Agenţia pentru Prestaţii Sociale Alba vor fi concediaţi luna aceasta. Cei mai mulţi şomeri, 15, vor proveni de la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

ARAD. Stranierii au făcut cozi la punctele de trecere a frontierei. Majoritatea românilor care muncesc în străinătate şi se întorc la lucru după Sărbători au plecat spre case ieri seară.

ARGEŞ. Primăria Piteşti sfidează criza. Municipalitatea vrea să investească anul acesta 140 de milioane de lei, dublu faţă de anul trecut, în lucrări precum Pasajul de la Podul Viilor şi amenajarea celei mai mari zone de agrement a oraşului.

BACĂU. Dările la bugetul local au fost majorate cu 20%. Astfel, băcăuanii vor plăti impozit, anul acesta, cu 27 de lei mai mare decât în 2008 pentru un apartament de 70 de metri pătraţi în centrul oraşului.

BIHOR. Frigul a făcut o victimă la Oradea de Revelion. Un bărbat de 60 de ani, care îşi ducea veacul în cimitirul municipal, a fost găsit ieri noapte devorat de câini. Poliţia a anunţat că omul a murit, cel mai probabil, de frig.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Şoseaua de centură a Bistriţei a fost amânată din cauza lipsei banilor. Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi nu are, în bugetul acestui an, fonduri prevăzute pentru construcţia variantei ocolitoare.

BOTOŞANI. Ovidiu Jacobsen, botoşăneanul care a câştigat în 2008 Cerbul de Bronz pentru Norvegia, vrea să reprezinte anul acesta România la Eurovision. Artistul a anunţat că pregăteşte un duet cu Paula Seling şi că va prezenta melodia până la 14 ianuarie.

BRAŞOV. Se schiază din nou pe pârtiile din Poiana Braşov şi din Predeal, în urma ninsorii abundente care a căzut, în cursul zilei de ieri, la munte. Administratorii pârtiilor au nivelat omătul şi au pus în funcţiune, azi-noapte, tunurile de zăpadă. Stratul de omăt măsoară între 15 şi 20 de centimetri.

BRĂILA. Primii la divorţuri, ultimii la făcut copii. Brăilenii se află pe ultimul loc din regiunea Sud-Est la căsătorii şi natalitate. În 2009, s-au născut cu 1.000 de copii mai puţin decât în 2008, iar numărul divorţurilor aproape că s-a dublat.

BUZĂU. În localitatea Chiperu, cel mai tânăr sătean are 60 de ani. În cătunul cu 50 de case, aflat la 60 de kilometri de Buzău, nu s-a mai născut niciun copil de peste 30 de ani. În sat mai sunt aproximativ 100 de locuitori.

CARAŞ-SEVERIN. Managerul Spitalului Moldova Nouă, Mircea Telescu, arestat pentru corupţie, a fost avertizat să renunţe la comisioane. Primarul oraşului, Ion Chisăliţă, spune că ştia despre praticile managerului.

CĂLĂRAŞI. Șomerii trebuie să se orienteze spre locurile de muncă disponibile în domeniul industriei ușoare. Dintre cele 150 de joburi vacante în judeţ, 100 sunt pentru muncitor necalificat și operator în confecţii, tricotaje și ţesături.

CLUJ. Poliţia a spart cheful de revelion. Clujenii care au încercat să rămână în centrul oraşului după spectacolul de artificii au fost alungaţi de maşinile poliţiei la jumătate de oră după miezul nopţii.

CONSTANŢA. Doi marinari români au fost răpiţi, la 1 ianuarie. Ei se aflau la bordul navei Asian Glory când au ajuns în mâinile piraţilor. Numărul navigatorilor români care sunt prizonieri ai somalezilor a ajuns la cinci.

COVASNA. Locuitorii din oraşele secuieşti vor avea canalizare şi apă potabilă în 2013. Lucrările din Sfântu Gheorghe, Covasna, Întorsura Buzăului şi Târgu Secuiesc încep anul acesta.

DÂMBOVIŢA. O pensiune turistică din Pucioasa a fost atacată în toiul petrecerii de Revelion de patru tineri. Aceştia au făcut scandal şi au distrus mai multe bunuri. Doi dintre agresori au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

DOLJ. Un grup de tineri din comuna Poiana Mare a colindat ieri să vestească noul an şi să ureze de belşug şi sănătate. Colindătorii au înfăşurat capra într-o faţă de masă şi au împodobit-o cu flori din hârtie creponată şi beteală pentru brad. 7:

GALAŢI. Ucisă în noaptea de Revelion. Maria Neica (85 de ani), din satul Siliştea, a fost omorâtă în bătaie de un vecin pentru o pradă de 23 de lei şi 10 litri de vin. Criminalul, Fănică Serea (25 de ani) şi-a recunoscut fapta şi este arestat.

GIURGIU. Peste 300 de kilograme de artificii şi petarde au fost confiscate de politişti în luna decembrie. Obiectele pirotehnice urmau să fie introduse ilegal în ţară sau să fie comercializate fără drept.

GORJ. Maşinile fără lanţuri, interzise spre Rânca. Conducătorii auto care au încercat să urce ieri către staţiune au fost verificaţi de poliţiştii de la Rutieră, care nu au lăsat să treacă decât maşinile echipate de iarnă.

HARGHITA. Comisarii de poliţie au fost scoşi la licitaţie. Trei câini de la IPJ Harghita, rasa ciobănesc german, vor fi vânduţi la 15 ianuarie, la sediul Poliţiei. Preţul de pornire pentru fiecare este cuprins între 3.900 şi 5.300 de lei.

HUNEDOARA. Şapte comune din judeţ au fost inundate în urma ploilor căzute în ultima perioadă. Apele au afectat 30 de locuinţe, o sută de gospodării şi anexe, peste 25 de poduri şi podeţe, precum şi opt kilometri de drumuri judeţene şi comunale. Cota de pericol a râului Crişul Alb a fost depăşită cu 52 de centimetri.

IALOMIŢA. Localitatea Perieţi a rămas izolată după ce sloiurile de gheaţă au distrus podul de peste Ialomiţa. Sătenii din comuna aflată la cinci kilometri de Slobozia trebuie să ocolească 30 de kilometri pentru a ajunge pe celălalt mal al râului.

IAŞI. Radu Ţâulică (36 de ani), poliţistul ieşean care s-a împuşcat în Ajunul Crăciunului din cauza neînţelegerilor cu soţia, a murit în urmă cu două zile la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Tânărul a fost ţinut până acum în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.

ILFOV. Ambulanţa Bucureşti - Ilfov, serviciu înfiinţat la sfârşitul anului 2009, a avut un prim program de sărbători plin de solicitări. Medicii au răspuns la peste 3.000 de cazuri, majoritatea fiind arsuri cauzate de petarde.

MARAMUREŞ. Aproximativ 700 de maramureşeni au acumulat datorii de 600.000 de lei la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Majoritatea sunt avocaţi, medici şi executori judecătoreşti. CAS Maramureş urmează să-i execute silit.

MEHEDINŢI. Traficul pe DN 57 a fost îngreunat de căderi de pietre. Circulaţia între Orşova şi Moldova Nouă s-a desfăşurat ieri pe un singur sens din cauza bolovanilor căzuţi pe o porţiune de 30 de metri din carosabil.

MUREŞ. Primul copil născut în România în 2010 este o fetiţă. Ea a venit pe lume la un minut după miezul nopţii, la Clinica de Obstetrică şi Ginecologie II din Târgu-Mureş. În total, în oraş s-au născut cinci copii la 1 ianuarie.

NEAMŢ. Piatra Neamţ a ieşit pe locul II în sondajul iniţiat de ziarul „Adevărul", intitulat „Care este oraşul cel mai frumos împodobit din ţară?". Clasamentul a fost realizat pe baza voturilor cititorilor, care şi-au exprimat opţiunile pe www.adevarul.ro.

OLT. Şi-a tras trei gloanţe în cap. Constantin Gongea, ajutorul şefului de post din comuna Brastavăţu, s-a îmbătat şi a lovit cu maşina de serviciu doi pietoni. Bărbatul s-a împuşcat în cap cu pistolul din dotare dar a supravieţuit.

PRAHOVA. Cei 30.000 de turişti care şi-au petrecut vacanţa pe Valea Prahovei s-au întors ieri acasă. Un carambol produs de un şofer care a intrat cu maşina pe contrasens, la ieşirea din Sinaia spre Bucureşti, a blocat traficul rutier pe DN1.

SATU MARE. Trei oameni au murit într-un accident rutier petrecut în noaptea de sîmbătă spre duminică între localităţile Carei şi Petreşti. Bianca Popovici (20 de ani) a adormit la volan şi a intrat cu maşina într-un alt autovehicul care circula din sens invers.

SĂLAJ. Peste 230 de angajaţi din învăţământ vor rămâne fără locuri de muncă anul acesta. Reducerea de personal se datorează deciziei Guvernului de a reduce cu 15.000 numărul de posturi din educaţie.

SIBIU. Trafic de coşmar şi cozi de zeci de persoane la telecabină. Aşa au petrecut weekendul câteva mii de turişti dornici să vadă hotelul de gheaţă de la Bâlea. Iubitorii sporturilor de iarnă s-au bucurat de zăpada de peste 20 de centimetri.

SUCEAVA. Sezon de schi ratat la Dorna. Patronii firmelor din Vatra Dornei care închiriază echipament sportiv de iarnă spun că încasările s-au înjumătăţit faţă de decembrie 2008. Zăpada a lipsit de pe pârtiile din staţiunea suceveană.

TELEORMAN. Aproape 500 de persoane s-au strâns în noaptea de Revelion în centrul Alexandriei, pe platoul dintre Casa de Cultură şi Prefectură. Primăria nu a pregătit însă nimic special pentru locuitori.

TIMIŞ. Zeci de hectare de pământ au ajuns sub apă din cauza inundaţiilor. Locuitorii cartierelor Ghiroda şi Kuntz din Timişoara au avut cele mai mari probleme după ce canalele de deversare s-au umplut.

TULCEA. Peste 5.000 de familii din cartierele E3 și Vest din Tulcea vor fi debranșate, azi, de la reţeaua de apă. Ele au acumulat datorii de trei milioane de lei către furnizorul local.

VASLUI. Doi săteni din Gura Buştei, soţ şi soţie, au murit în noaptea dintre ani după ce casa le-a luat foc. Pompierii au ajuns în şase minute de la sesizarea incendiului, dar nu au reuşit să-i salveze pe Ioan şi Camelia Drăguşa.

VÂLCEA. Bebeluşi bolnavi din cauza crizei. La maternitatea din Râmnicu Vâlcea, mai mult de jumătate din cei 21 de copii născuţi în primele zile ale anului au imunitatea scăzută. Medicii spun că mamele nu s-au hrănit corespunzător în timpul timpul sarcinii.

VRANCEA. Peste 1.000 de dascăli vor face naveta pe banii lor. Consiliul Judeţean şi primăriile au anunţat că bugetul pe anul în curs nu va include fonduri pentru decontarea transportului cadrelor didactice.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite