Doctor bănuit că şi-a păcălit pacienţii cu reţete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic oftalmolog din Craiova a prescris într-o singură zi medicamente pentru 106 pacienţi, iar acestea au fost eliberate de o singură farmacie. Potrivit informaţiilor primite de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj, reţetele medicale pentru majoritatea pacienţilor au fost completate încă din cabinetul medicului Ştefania Crăiţoiu.

„În mod excepţional, pe formularul verde al prescripţiilor medicale existente la nivelul cabinetului s-a constatat că sunt inserate date privind seria şi numărul cărţii de identitate şi semnătura primitorului care, potrivit legii, se completează de asigurat la ridicarea din farmacie a medicamentelor", a declarat Daniela Gheorghe, purtător de cuvânt CAS Dolj. Reprezentanţii Casei mai spun că doctoriţei Crăiţoiu i-au fost găsite mai multe nereguli.

„În urma verificării Registrului de consultaţii şi a fişelor bolnavilor cronici, s-a constatat că registrul nu este completat la toate rubricile, serviciile medicale nu sunt confirmate de beneficiar prin semnătură, iar fişele de consultaţii nu sunt completate la zi", a mai explicat Daniela Gheorghe. Ştefania Crăiţoiu neagă acuzaţiile: „Este exclus aşa ceva! Dintotdeauna mi-am văzut de activitate în mod cinstit, n-am consultat decât în limitele legii, nu este adevărat că aş avea vreo legătură cu o farmacie". Medicul a primit advertisment, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde este angajată, a fost amendat cu 2.500 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite