Directorul General al CERN, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea din Bucureşti i-a acordat, astăzi, titlu academic de Doctor Honoris Causa profesorului Rolf-Dieter Heuer, directorul general al Organizaţiei Europene pentru Cercetări Nucleare (CERN).

Profesorul Rolf-Dieter Heuer este unul dintre cele mai marcante personalităţi din fizica contemporană, activităţile sale având un impact semnificativ în dezvoltarea Fizicii Particulelor, prin rezultatele şi contribuţiile majore în domeniu, atât în Germania cât şi în întreaga lume.

Profesorul Rolf-Dieter Heuer s-a născut în Boll / Goeppingen, în 1948. A studiat fizica la Universitatea din Stuttgart, unde a absolvit în 1974, şi a obţinut doctoratul la Universitatea din Heidelberg, în 1977, sub supravegherea prof. Joachim Heintze.

Prof. Heuer este un specialist în fizica particulelor experimentale. Cele mai multe dintre lucrările sale ştiinţifice au fost legate de studiul reacţiilor electron-pozitron, dezvoltarea unor tehnici experimentale, precum şi construcţia şi funcţionarea sistemelor de detector.

Profesorul Rolf-Dieter Heuer a fost ales director general al CERN, în decembrie 2007, preluând mandatul în ianuarie 2009. În primii ani de mandat (2009, 2010), a fost pus în funcţiune marele accelerator de particule (Large Hadron Collider – LHC). CERN a devenit celebru în anul 2009, o dată cu demararea experimentelor ce vizează descoperirea "particulei lui Dumnezeu" şi reconstituirea naşterii Universului.

Universitatea din Bucureşti contribuie, de asemenea, la experimentele de fizică fundamentală de la CERN. Prin conferirea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Heuer, Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti se va bucura de prestigiul ştiinţific şi academic al unei mari personalităţi internaţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite