Directorii de şcoală, membrii de partid, au de ales: ori funcţia, ori partidul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorii de şcoală, membrii de partid, au de ales: ori funcţia, ori partidul
Directorii de şcoală, membrii de partid, au de ales: ori funcţia, ori partidul

Guvernul a decis depolitizarea instituţiilor de învăţământ. Astfel, directorii de şcoli care au carnet de partid au 45 de zile la dispoziţie pentru a opta: funcţia sau partidul. De asemenea, demnitarii publici nu pot avea funcţii de conducere în universităţi.

CITEŞTE ŞI:
Scandal în prima zi de şcoală

Guvernul a decis să includă în pachetele de legi pe care îşi va asuma mâine (marţi, n.r) răspunderea în faţa Parlamentului 50 de amendamente, din cele 1.770 depuse.

Potrivit noilor modificări aduse legilor educaţiei, statul statul va finanţa învăţământul preşcolar şi pe cel obligatoriu (clasele I-X) şi în cazul instituţiilor private şi acreditate.

O altă modificare prevede alcătuirea consiliilor de administrare a şcolilor, în proporţie egală, din reprezentanţi ai părinţilor elevilor, din reprezentanţi ai cadrelor didactice şi membri ai autorităţilor locale. Consiliul de administraţie al şcolii va alege directorul instituţiei.

Noua formă a Legii educaţiei presupune crearea de programe educative pentru copiii şi tinerii cu performanţe deosebite, care trebuie să respecte "particularităţile de învăţare" ale acestora. Astfel, programele şcolare vor acoperi maximum 75% din numărul de ore, iar 25% va fi alocat cadrelor didactice pentru "individualizarea modului de predare".

Modificările aduse pe ultima sută de metri legilor edicaţiei obligă posturile naţionale de televiziune şi radio la difuzarea a cel puţin patru ore de emisiuni cu caracter educaţional în fiecare zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite