Dimineata plaja, seara festival, noaptea boacane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de copii sunt fericiti pentru ca nu-i mai cicaleste nici mama, nici tata. I-am gasit la sfarsitul saptamanii trecute in tabara, la Navodari, distrandu-se la maximum. Bucuria a inceput dimineata pe

Mii de copii sunt fericiti pentru ca nu-i mai cicaleste nici mama, nici tata. I-am gasit la sfarsitul saptamanii trecute in tabara, la Navodari, distrandu-se la maximum. Bucuria a inceput dimineata pe plaja, a continuat la Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii "Delfinul de aur" si s-a terminat noaptea tarziu, in camere.
Zepelinul a zburat de la Bucuresti la Navodari
Cat e plaja Navodariului de lunga, nu era loc sa intinzi un cearsaf. Pe o distanta de circa 15 m de tarm, copiii si dascalii lor stateau tolaniti precum focile. Erau copii de toate varstele. Cei de gradinita si scoala primara erau inarmati cu galetuse, lopatele, mingi si barcute gonflabile, iar cei de gimnaziu si liceenii s-au dotat cu costume de baie cat mai sexy. "N-am mai fost niciodata la mare. E foarte frumos", ne-a spus un baiat din Suceava care strangea scoici "pentru a avea o amintire de la mare". Un grup de elevi din Calarasi au prins momentul sa se razbune pe profesoara lor, cand aceasta s-a incumetat sa intre in apa. Copiii i-au aplicat din toate partile jeturi de apa. In rasetele elevilor, profa a luat-o la sanatoasa spre cearsaful de pe plaja. Ieri, pe la 10, toata pustimea si-a atintit ochii spre cer. Dupa ce a survolat saptamana trecuta Bucurestiul, zepelinul ce face reclama la BMW a zburat deasupra Litoralului. La Navodari, "balena" zburatoare a coborat pana aproape de zmeii inaltati de copii.
Delfinul de aur "a inotat" pana la Buzau
Dupa soare si plaja, copiii s-au distrat la Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii "Delfinul de aur", editia a II-a. Pustimea a dansat pe muzica celor 60 de concurenti ai festivalului, 49 de fete si 11 baieti. Ritmurile pieselor au fost variate: de la etno la ritmuri country sau latino. Marea, copilaria, mama, ploaia, toreadorii, viata la tara sunt doar cateva dintre temele cantecelor interpretate de concurenti, net superiori fata de cei de la prima editie a festivalului. Dupa ce joi si vineri au urcat pe scena toti cei 60 de concurenti, a urmat jurizarea. "Ne-am certat si ne-am paruit pana la 4 dimineata, dar pot sa spun ca a fost o jurizare corecta", ne-a spus Corina Chiriac, unul dintre membrii juriului. Trofeul "Delfinul de aur" a fost castigat de Lucia Dumitrescu din Buzau, care are 14 ani. Ea a reusit sa impresioneze atat publicul, cat si juriul, cu piesa "Eu cred", compusa de Cornel Fugaru, pe versurile Mirelei Fugaru. "Este o piesa in care trebuie sa pui mult suflet la interpretare", ne-a spus Lucia Dumitrescu, care este un fan Whitney Houston.
"I-am pus pasta de dinti in sutien"
Distractia s-a prelungit si dupa festival. "Fata, fata, vrei sa te combini?", rosteau baietii dupa fete, la ceas de seara, prin tabara. Asa si-a gasit gagica si Daniel Robu, elev in clasa a VI-a la Scoala 23 din Braila. "O cheama Simona si e din Ploiesti. Mi-a zis ca vrea sa se combine cu mine. M-am indragostit de ea, i-am cumparat o bratara, i-am facut cinste cu un suc, i-am mai dat si cate un pupic", ne-a spus Daniel, venit pentru prima oara in tabara. El si-a scris pe bratul drept numele fetei. In camere, boacanele s-au tinut lant. Unii se distrau omorand muste cu pernele, altii se distrau cu ghemotoace de hartie. "Stiti ce-am facut aseara unei fete? I-am pus pasta de dinti in sutienul pe care si l-a pus la uscat, ca sa i se mentoleze sanii", ne-a spus Ionut Ghionea. Dimineata, insa, s-a aflat cine a facut ghidusia, iar Ionut a fost pus de profesoara sa spele sutienul. "Dupa ce a adormit un coleg mai mic, am turnat apa dintr-o cana in alta la urechile lui si l-am facut sa faca pipi pe el", a spus Ionut din Falticeni. Spargerea unui geam e distractia "la ordinea serii", dar copiii nu sunt pusi sa plateasca. Inlocuirea geamurilor sparte este suportata de conducerea taberei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite