Derogare de 3 cm, pentru admiterea la Academia de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a anunţat, recent, că tinerii care doresc să participe la concursul de admitere de anul acesta şi care nu îndeplinesc noile criterii de înălţime -

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a anunţat, recent, că tinerii care doresc să participe la concursul de admitere de anul acesta şi care nu îndeplinesc noile criterii de înălţime - 1.70 pentru fete şi 1.75 pentru băieţi - pot solicita cereri de derogare de la aceste criterii, de până la maximum 3 cm.
"În adoptarea acestei decizii s-a avut în vedere faptul că mulţi tineri s-au pregătit anterior pentru cariera de poliţist, precum şi faptul că există posibilitatea, confirmată de specialişti, ca pe parcursul celor patru ani de studiu, diferenţa de înălţime să fie recuperată", se precizează într-un comunicat. Pentru obţinerea derogărilor, candidaţii trebuie să depună la serviciile management resurse umane din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, respectiv Direcţia de Poliţie a Municipiului Bucureşti, o cerere de derogare de la criteriul menţionat. Pe cerere, medicul de unitate va scrie înălţimea candidatului şi va aplica ştampila corespunzătoare. Cererile de derogare depuse până la această dată vor fi reexaminate. Toate informaţiile referitoare la concursul de admitere de anul acesta organizat de Academia de Poliţie pot fi accesate pe site-ul Poliţiei Române - www.politiaromana.ro - sau pe site-ul www.academiadepolitie.ro.

Cinci locuri pentru rromi la Poliţie
Începând cu acest an, Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" - specializarea Poliţie scoate la concurs, la sesiunile de admitere din august şi septembrie, locuri speciale destinate tinerilor de etnie rromă. Pentru înscrierea la concurs, pe cele cinci locuri separate, candidaţii vor depune la dosarul de recrutare, pe lângă documentele necesare, şi o adeverinţă din partea unei organizaţii legal constituite a rromilor, din care să rezulte că fac parte din această etnie.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite