Deputat PDL: Legea educaţiei a spălat pe furiş Universitatea Spiru Haret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Croitoru
Cătălin Croitoru

Invitat în studioul adevărul.ro pentru a dezbate în ce măsură noua Lege a Educaţiei asigură un învăţământ universitar de calitate în România, deputatul PDL Cătălin Croitoru a făcut o dezvăluire uluitoare.

"Ordonanţa Guvernului care rezolva situaţia absolvenţilor Universităţii Spiru Haret se afla la Comisia de Învăţământ de la Camera Deputaţilor, spre a fi dezbătută, aprobată sau respinsă. Nu se va mai întâmpla nimic însă, pentru că în actuala lege, pe ultimul rând, această ordonanţă este anulată. Cine doreşte prin legea asta să modernizeze ce? Cineva a făcut un serviciu Universităţii Spiru Haret." - deputatul PDL Cătălin Croitoru.

De altfel, deputatul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de actul legislativ intrat deja în vigoare.

El a condamnat graba cu care a fost creată o lege cu o asemenea importanţă. "Nu se justifică graba, iar procedura mă pune pe gânduri. Are multe elemente de incoerenţă, are probleme de redactare legislativă, multe se bat cap în cap.

Se folosesc de nişte lozini şi reduc totul la un nivel de mahala ieftină. Şcoala nu are nevoie de politizare. În sistemul ce va fi impus prin lege, rectorii devin nişte instrumente politice. Confirmarea lor pe post e făcută de ministru. Problema nu este a demiterii, ci a acceptării lui în funcţie, deşi el a fost votat de membrii acelei Universităţi. Dacă totul e condiţiojat de vârful pixului unui ministru, e clar că nu va accepta decât acea perssoană convenabilă din punct de vedere politic", a declarat  deputatul PDL Cătălin Croitoru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite