Delta Dunării, parc de distracţii pentru vânători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au votat marţi o lege care reintroduce vânătoarea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), lucru interzis de la începutul anului trecut. Mulţi specialişti în domeniu sunt indignaţi de această decizie şi susţin că vânătoarea sportivă pe teritoriul Deltei ar avea un impact negativ, anual căzând pradă acesteia sute de specii protejate de păsări şi mamifere.

Mai mult, cei care militează pentru protejarea zonei spun că prin introducerea acestei practici, fără niciun fel de justificare sau reglementare, deputaţii contribuie în mod decisiv la transformarea RBDD într-un veritabil parc de distracţii pentru vânători şi braconieri. „Odată cu introducerea vânătorii în Delta Dunării, pe lângă cele câteva sute de păsări care vor fi împuşcate de vânători din distracţie, vor avea de suferit şi restul păsărilor care-şi vor găsi habitatul afectat de aceste activităţi", a declarat pentru „Adevărul" Dan Bărbulescu, director executiv Salvaţi Dunărea şi Delta.

O altă prevedere a legii este împărţirea taxelor provenite din accesul la resursele naturale. Astfel, vor fi finanţate activităţi „cu caracter socio-economic de pe teritoriul judeţului, inclusiv al RBDD". „Amintim domnilor deputaţi din Parlamentul României că finanţarea cu ajutorul resurselor naturale neregenerabile a activităţilor socio-economice este o politică falimentară care şi-a arătat din plin limitele şi efectele nocive în istoria apropiată a României", susţin reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite