DN 1, sufocat toată vara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii vor aştepta între 5 şi 10 minute la semafoare
Şoferii vor aştepta între 5 şi 10 minute la semafoare

Coloanele de maşini ce se formau până acum pe Drumul Naţional 1 (DN1) în staţiunile de pe Valea Prahovei vor fi şi mai lungi în perioada vacanţei. Pe toată durata verii, între localităţile prahovene Comarnic şi Azuga se vor desfăşura lucrări şi se vor impune restricţii de circulaţie.

„Se vor face lucrări de reabilitare la şapte poduri de pe DN1, între Comarnic şi Azuga, iar acestea vor dura până în luna octombrie. Am început deja să efectuăm reparaţii capitale la cele două poduri de la intrarea în Sinaia, dinspre Comarnic, iar în zona respectivă se circulă pe o singură bandă. Se va continua cu podurile din zona Posada", ne-a declarat Valerian Manta, directorul Sucursalei Prahova a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Aglomeraţie maximă vinerea şi duminica

Poliţiştii se aşteaptă ca zilele cele mai aglomerate în zonele unde se desfăşoară lucrări să fie cele de început şi sfârşit de weekend. „Probabil că aglomeraţia cea mai mare va fi vineri după-amiază şi duminică după-amiază, când în aceste zone circulă până la 30.000 de autovehicule în 24 de ore", ne‑a declarat Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.  „Aşteptarea va fi şi în funcţie de trafic. Maxim, vor fi cinci minute la coborâre şi 10 minute la urcare", a mai precizat Ştefan Crivăţ. Pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1, şoferii pot alege ca rute alternative DN 1A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele - Braşov sau DN71 Târgovişte-Sinaia. 

INFOGRAFIE
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite