DNA trimite în judecată doi foşti miniştri: Tudor Chiuariu şi Nagy Zsolt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Zsolt Nagy, şi fostul ministru al Justiţiei, Tudor Alexandru Chiuariu
Fostul ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Zsolt Nagy, şi fostul ministru al Justiţiei, Tudor Alexandru Chiuariu

Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, fostul ministru al Comunicaţiilor, Nagy Zsolt, fostul director general al Poştei Române, Dan Toader, au fost trimişi în judecată pentru trecerea unui imobil în proprietatea privată a unei firme.

În acelaşi caz au mai fost trimişi în faţa instanţei încă trei manageri. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, transmite Mediafax.

Potrivit DNA, în perioada anilor 2005 - 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a Statului Român în proprietatea privată a SC Impost Developemenst SA. În această afacere au fost implicaţi şi cei doi miniştri prin emiterea unui act normativ cu scopul de a "clarifica" situaţia juridică a terenului şi a favoriza astfel S.C. Impost Developemenst SA. Astfel, statul român ar fi fost prejudiciat cu suma de 8.619.787 euro, susţin procurorii anticorupţie.

Fostul ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Zsolt Nagy, şi fostul ministru al Justiţiei, Tudor Alexandru Chiuariu, sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Fostul directorul general de la Poşta Română, Mihai Toader Dan, este ste acuzat de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave. Emanoil Lepădatu, fost director economic executiv e învinuit că a stabilit cu intenţie, valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu ocazia unei operaţiuni comerciale, a Companiei Naţionale Poşta Română. Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea Ioan Folfă, administratorul societăţii Topcadex 99 este trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşită în legătură cu o faptă de corupţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite