Cutremur în Coaliţia organizaţiilor pacienţilor cu afecţiuni cronice din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, reprezentanţii a patru organizaţii ale pacienţilor bolnavi de cancer, de diabet, cu afecţiuni hepatice şi hemofilie au anunţat că se retrag din Coaliţia organizaţiilor pacienţilor cu afecţiuni cronice din România (COPAC).

Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei asociaţiilor bolnavilor de cancer (500.000 de pacienţi) şi al COPAC, Maria Mesaroş, preşedintele Federaţiei asociaţiilor diabeticilor din România (1.500.000 de pacienţi), Nicolae Oniga, şeful Asociaţiei naţionale a hemofilicilor şi Marinela Debu, reprezentanta Asociaţiei pacienţilor cu afecţiuni hepatice au anunţat retragerea din COPAC începând cu data de 11 septembrie 2011. “Au existat divergenţe de opinii în interiorul COPAC referitoare la ceea ce ar trebui să fie această organizaţie. Asociaţiile care s-au retras au dorit ca să rămânem la statutul de reprezentanţi în forurile legaislative şi administrative ale acestei ţări, iar celelalte să devenim structuri care să acceseze fonduri”, a explicat Cezar Irimia, preşedinte demisionar al COPAC.
 
El a adăugat că asociaţiile care au părăsit COPAC se vor constitui cât de curând într-o nouă alianţă care să apere drepturile pacienţilor.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite