Cursurile la distanţă se adresează mai ales studenţilor angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plata unui an de studiu este de 1.800 de lei. Universităţile organizează în fiecare an cursuri de învăţământ la distanţă care pot fi urmate de studenţii de toate vârstele. Pachetul

Plata unui an de studiu este de 1.800 de lei.

Universităţile organizează în fiecare an cursuri de învăţământ la distanţă care pot fi urmate de studenţii de toate vârstele. Pachetul de cursuri la distanţă e organizat potrivit procesului de la Bolognia, pe mai multe domenii de licenţă, masterat şi doctorat.

În funcţie de specializare, studentul poate să urmeze cursuri, cu durata de un an până la patru ani, în ştiinţe ale educaţiei, administraţie, informatică, istorie, matematică, drept, calculatoare, geografie şi limbi străine.
Cele mai căutate dintre cursuri sunt informatica, matematica şi istoria. Plata pentru un an de studiu ajunge până la 18 milioane de lei. "Studenţii sunt oameni activi, cu vârste între 35 şi 38 de ani.

În fiecare an, în centrul pentru învăţământul la distanţă s-au perfecţionat metodele de învăţare", spune Michaela Logofătu, directorul Departamentului ID de la Universitatea din Bucureşti. Aceasta adaugă că între student şi instituţia de învăţământ se încheie un contract de şcolarizare prin care se specifică numărul disciplinelor şi al formelor de evaluare, dar şi numărul de credite acordate de studiu.

"Sesiunile de examene se stabilesc numai sâmbăta şi duminica", mai spune Michaela Logofătu. Anul acesta, am încercat să menţinem nivelul taxelor de anul trecut, adică de 18 milioane de lei pe an", precizează Michaela Logofătu. Studenţii la învăţământul la distanţă spun că astfel ei pot să lucreze şi să meargă şi la cursuri. "Sunt tehnoredactor la o editură şi vreau să fac şi cursurile de administraţie publică. Vin la şcoală sâmbăta şi duminica", spune Cosmin Georgescu, student în anul al lll-lea la administraţie publică.

Cursurile la distanţă atrag mulţi studenţi pentru că examenele se ţin la facultate. "Singura diferenţă faţă de cursurile cu frecvenţă zilnică e că lipsesc seminariile. Nu cred că mi-aş permite să merg la zi pentru că se cere prezenţă", spune Nicolae Solomon, student în anul al lll-lea la administraţie publică.

O altă studentă spune că a ales să studieze geografia prin această metodă pentru că e mai simplu să-şi susţină examenele. "Am ales să dau la geografie pentru că programul e mai lejer. Examenele le dau din februarie sau iulie", spune Raluca Popa, studentă în anul al lll-lea la geografie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite