Cum te omoară alimentele de tip fast-food

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După obiceiul de a fuma, restaurantele de tip fast-food sunt responsabile de a doua cauză de mortalitate din lume, arată un studiu al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România. Aceasta pentru că produsele vândute acolo sunt extreme de dăunătoare sănătăţii.  

“Nimeni nu stă să cureţe cartofii în spatele tejghelei şi nici puiul sau viţeul nu sunt tăiate pe loc. Înainte de a ajunge pe masă, în faţa noastră, alimentele sunt deshidratate, congelate sau îmbuteliate pentru a părea că sunt proaspete. Aceste procedee fură atât din valorile nutritive, cât şi din gustul natural al mâncărurilor”, se arată în document.
Totuşi, cum se explică faptul că produsele au gust, ceea ce ne determină să cumpărăm şi a doua şi a treia oară. 
Ei bine, acest gust e asigurat de compuşii chimic care în momentul ingerării lor devin extrem de toxici entru organism dacă sunt consumaţi timp îndelungat. 
Tot folosirea compuşilor chimici explică aspectul deosebit de atrăgător al alimentelor. Coloranţii folosiţi pentru ca produsele să arate bine afectează digestia copiilor, provoacă stări de agitaţie şi le reduc puterea de concentrare. 


Dintre cele mai periculoase arome alimentare folosite la prepararea alimentelor de tip fast-food  se numără glutamatul monosodic (E 621). Specialiştii susţin că această aromă e una dintre cele mai cancerigene substanţe, responsabilă pentru leziunile cerebrale şi infarcturi. 

O altă substanţă cancerigenă conţinută de alimentele de tip fast-food e acrilamida. Aceasta rezultă în urma reacţiilor chimice datorate prelucrării alimentelor la temeraturi înalte şi poate provoca mutaţii genetice şi anomalii cromozomiale în celule şi hematii. 
În SUA , Anglia şi Canada obezitatea a devenit o mare problemă  de sănătate pentru foarte multe persoane existând numeroase corelaţii între această stare de fapt şi  înmulţirea restaurantelor de tip fast-food.
Totodată, ofertele  înşelătoare incluse în meniuri năucesc cumpărătorul. Sub pretextul că economiseşti alegând un întreg meniu compus dintr-o porţie de cartofi prăjiţi cu un hamburger, un suc şi un desert te determină să adaugi încă 200-300 de calorii. În acest fel,  ipoteza cu privire la obezitate se verifică. 
 


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite