Cum arată profesorul ideal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indulgent, tânăr, deschis şi cu simţul umorului - acestea sunt calităţile pe care studenţii le apreciază cel mai mult la profesorii lor.Ziarul ,,Adevărul“ a realizat un sondaj printre studenţii a trei universităţi din Capitală, cu privire la cum arată cadrul didactic ideal.

Majoritatea studenţilor îşi doresc să aibă profesori tineri şi comunicativi. „Buna dispoziţie nu trebuie să-i lipsească unui cadru didactic.

Din păcate sunt prea puţini profesorii care ştiu să se facă plăcuţi şi care sunt moderni în gândire sau care ies cu studentul la o bere după cursuri“, a spus Adrian M., student la Facultatea de Electronică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB). Alexandra Stanca, studentă în anul I la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, din cadrul UPB, consideră că profesorul ideal ar trebui să fie charismatic, deştept şi să îl trateze pe student de la egal la egal.

„Nu am întâlnit prea mulţi astfel de profesori în decursul anilor, sunt pe cale de dispariţie. Cu toate acestea, cei pe care i-am cunoscut m-au făcut să-mi descopăr înclinaţiile. Urmez un modul de pedagogie dorind astfel să ajung profesorul pe care mi l-am dorit întotdeauna”, a mai spus Alexandra Stanca.

„Nu ne plac demodaţii“

Una dintre studentele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Capitală, Georgiana Elena, consideră că profesorul ideal nu trebuie să folosească ca „armă“ absenţele, ci să-i determine pe studenţi să iubească ceea ce fac, să fie glumeţ şi să destindă orele.

,,Nu ne plac profii demodaţi care ţin foarte mult să fii prezent la cursuri. Mi se pare suficient că venim la toate laboratoarele”, a spus tânăra. Şi aspectul fizic al profesorului e important pentru unii dintre studenţi. „Contează să ştie să predea, însă e important să arate şi bine.

Dacă e şi frumos şi deştept, vii de drag la ora lui“ , a spus Andreea Popa, o studentă la Drept de la Universitatea „Nicolae Titulescu“ din Bucureşti. „Dacă se poate să semene cu Brad Pitt“, a completat una dintre colegele sale.

„Am şi colege pentru care contează ca profesorul să arate bine, astfel îndrăgeşti mai repede materia pe care o predă. Un astfel de exemplu este profesoara mea de înot, doamna Mureşan“, a spus Luminiţa Kalmar, studentă la Kinetoterapie, la Universitatea „Spiru Haret“.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite