Criza a schimbat profilul angajatului ideal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii sunt interesaţi în mod special de spiritul antreprenorial al candidaţilor la un job. 

Angajatorii au alte aşteptări din partea celor care aplică pentru o poziţie în compania lor, comparativ cu anii de dinaintea crizei, arată un sondaj realizat de RSM International, o reţea inetrnaţională de firme de consultanţă. În cadrul studiului au fost intervievaţi aproximativ 500 de directori generali de la firme din 32 de ţări europene. 

Dacă până în 2008 erau foarte apreciaţi cei cu experienţă profesională sau cu studii şi tot felul de certificări, se pare că începând de anul acesta CV-ul contează mult mai puţin. Astfel, doar 20% din respondenţi au declarat că, pentru ei, studiile şi experienţa profesională a candidaţilor cel mai important criteriu la angajare.

Curajul de a lua decizii riscante, care puteau aduce câştiguri mari, nu mai înseamnă nimic de când a început criza. Optica oamenilor de afaceri s-a schimbat total, aşa încât acum preferă persoanele precaute, chiar dacă mai lente în luarea deciziei.

Locul acestor abilităţi foarte căutate înainte a fost luat de creativitatea, entuziasmul şi determinarea aplicanţilor la un job. Din cei intervievaţi în cadrul sondajului, peste 80% au explicat că testează în primul rând spiritul antreprenorial al candidaţilor, iar aproximativ 60% s-au declarat interesaţi în mod special de creativitatea aplicanţilor, de imaginaţia în găsirea a noi soluţii la probleme. 

Angajatorii mai sunt atraşi de modul de relaţionare cu ceilalţi, capacitatea candidaţilor de a transmite încredere şi entuziasm, şi de a lucra în echipă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite