Criză de examinatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

nu există suficienţi profesori corectori şi supraveghetori."Din păcate, există anumite discipline la care nu s-au înscris în comisiile de evaluare suficienţi profesori. Un exemplu este

nu există suficienţi profesori corectori şi supraveghetori.
"Din păcate, există anumite discipline la care nu s-au înscris în comisiile de evaluare suficienţi profesori. Un exemplu este disciplina limba şi literatura română. În cazul în care vor exista disfuncţionalităţi, nu vom avea o rezervă destul de mare pentru a asigura necesarul. La testele naţionale avem o bază excedentară, adică mai mulţi colegi înscrişi, la bacalaureat, invers. Este posibil ca profesorii să nu vină la examene din cauza banilor", a declarat, pentru Adevărul, Cristian Alexandrescu, inspectorul şcolar general al Capitalei.

Cafelele şi sucurile pentru profesori nu sunt interzise
"Nu sunt o persoană absurdă, care să interzică cu desăvârşire cafelele şi sucurile pentru profesori. Este extrem de greu ca într-un timp scurt să corectezi foarte multe lucrări şi să nu ai posibilitatea să bei o cafea, spre exemplu. A asigura de către şcoală un pahar cu apă minerală pentru profesorii-corectori nu reprezintă o fraudă. Nu sunt de acord însă cu mesele întinse. Părinţii au mentalitatea greşită că, în momentul când au pus la dispoziţia comisiei mici atenţii, atunci lucrurile vor merge foarte bine. Nu este adevărat. Voi insista să nu se sară calul. Sunt de acord să fii o gazdă decentă, dar decenţa să fie minimală", a mai precizat inspectorul general al Capitalei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite