Criteriile de acordare a bursei sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii cu o situaţie materială precară pot depune dosarul pentru a primi indemnizaţie lunară de la universitate Studenţii se pot înscrie pentru acordarea unei burse sociale de

Studenţii cu o situaţie materială precară pot depune dosarul pentru a primi indemnizaţie lunară de la universitate

Studenţii se pot înscrie pentru acordarea unei burse sociale de către instituţia de învăţământ la care au fost admişi. În medie, o bursă socială are valori cuprinse între 250 şi 300 de lei, în funcţie de universitate.

Primesc bursă socială studenţii a căror familie nu realizează pe ultimele trei luni un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul minim pe economie. De asemenea, mai primesc ajutor social şi studenţii orfani de ambii părinţi, cei care provin din Centrele de plasament sau plasament familial.

Tinerii care suferă de anumite boli precum tuberculoză, diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, cei infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilită anchilozată sau reumatism articular.

Se ia în considerare venitul familiei

Pentru a obţine o astfel de bursă tânărul va întocmi un dosar, care să cuprindă o adeverinţă de la locul de muncă al părinţilor, în care să fie indicate veniturile din ultimele trei luni. Mai e necesară o adeverinţă de la primărie care să ateste faptul că familia nu are pământ sau venituri de pe acest pământ.

De asemenea, mai e nevoie de o adeverinţă de la fisc care să ateste că familia nu are nicio firmă înregistrată. Bursă pentru evenimente speciale Mai există şi o bursă socială ocazională pentru evenimente speciale din viaţa studentului.

Astfel, există o bursă socială pentru maternitate, care se acordă studentei al căruit soţ nu realizează alte venituri, o bursă pentru naştere şi lehuzie şi o bursă pentru procurarea lenjeriei copilului.

Acte pentru acordarea bursei

• declaraţie de venituri (se obţine de la secretariat), semnată şi datată

• cerere pentru acordarea bursei, semnată şi datată

• declaraţie notarială a studentului că nu realizează venituri (în cazul în care nu realizează venituri);

• adeverinţă cu salariul net, pe ultimele trei luni pentru titular şi membrii familiei

• adeverinţă de la circa financiară din localitatea de domiciliu - pentru titular şi familieconţinând declaraţie de venituri

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite