Crimă à la Perla în oraşul Pecica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă a avut loc un nou asasinat, după modelul „carnajului de la Perla“. Ladislau Farcaş (64 de ani), din oraşul arădean Pecica, şi-a împuşcat concubina şi pe cumnata acesteia, apoi, cu ultimul glonţ, s-a sinucis.

Nimic nu prevestea, sâmbătă în jurul prânzului, tragedia care urma să se abată asupra orăşelului arădean Pecica. Soarele inunda străzile aproape pustii, din cauză că locuitorii îşi vedeau de treburile unei zile libere, motiv pentru care au şi fost atât de puţine mărturii despre atac.

În câteva minute, liniştea orăşelului avea să fie spulberată de focuri de armă. Totul, din gelozie. Masacrul avea să-i îngrozească pe poliţiştii care au ajuns la locul crimei: două cadavre şi un grav rănit (asasinul sinucigaş), care avea să moară şi el în scurt timp.

Un cadou anunţat: moartea

Ladislau Farcaş, zis Beţa, de 64 de ani, de etnie rromă, era cunoscut ca bărbat violent şi a fost condamnat, înainte de Revoluţie, pentru furt.
În ziua de 19 mai a venit cu bicicleta la magazinul în care ştia că se află concubina sa, Maria, 48 de ani.

A împuşcat-o în cap. A tras câteva gloanţe şi în cumnata acesteia, Otilia (36 de ani). După comiterea asasinatelor şi-a pus pistolul la tâmplă şi s-a împuşcat. Concubina a murit pe loc, în timp ce cumnata acesteia a mai trăit două ore.

Arma folosită în atac a fost o Zastava de calibru 9 milimetri pe care a cumpărat-o din Austria. Ucigaşul a descărcat toate cele şase gloanţe din revolver, dintre care patru au lovit victimele, unul a lovit un zid, iar cu ultimul s-a sinucis.

„În momentul în care ambulanţele au ajuns la faţa locului, două persoane erau deja decedate, iar cea de-a treia a murit după sosirea echipajelor medicale. S-a încercat resuscitarea acesteia, dar nu s-a mai putut face nimic", a spus directorul Ambulanţei Arad, Roberto Schill. 

Arma, cumpărată la negru

Unii martori au declarat că asasinul i-ar fi spus iubitei sale, la scurt timp înainte de atac, că are un cadou pentru ea, unul neplăcut. Bărbatul o ameninţa mereu din cauză că aceasta nu mai voia să fie împreună. Femeia nu a făcut nicio plângere la poliţie, deoarece se temea de el, pentru că cei peste 20 de ani petrecuţi alături de Ladislau au fost un adevărat coşmar.

Reprezentanţii Poliţiei afirmă că agresorul nu deţinea autorizaţie pentru armă. „La noi nu a fost înregistrată nicio plângere din partea femeii că ar fi ameninţată de Ladislau Farcaş. De asemenea, acesta nu figura ca având permis de port-armă", a declarat Lorena Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Arad.

Un oraş îngrozit

Locuitorii întregii zone au fost marcaţi de cele întâmplate, mai ales că sirenele ambulanţelor şi maşinilor de poliţie s-au auzit până
după ora 16.00.

Angajaţii magazinului în faţa căruia s-a petrecut incidentul au declarat că au auzit zgomote, însă, iniţial, au crezut că este vorba despre petarde aruncate de copiii care se jucau în zonă.

Cumnata concubinei avea un băiat de 16 ani, care acum o plânge împreună cu tatăl lui, care este în stare de şoc. „Întâmplarea a făcut ca soţia mea să fie cu sora la magazin. A încercat să intervină între ei şi a fost omorâtă", a spus soţul cumnatei.

"În momentul în care ambulanţele au ajuns la faţa locului, două persoane erau deja decedate, iar cea de-a treia a murit după sosirea echipajelor medicale.Ţ

Roberto Schill directorul Ambulanţei Arad

Cazul Perla, acelaşi mobil al crimei: gelozia

Această crimă vine la nici trei luni de la tragedia de la Perla, care a avut loc tot pe fondul geloziei. La 5 martie, în jurul orei 17.30, Gheorghe Vlădan, un fost poliţist din Bucureşti, şi-a executat, cu arma din dotare, propria soţie la coaforul Perla din Capitală. Alături de ea, o altă persoană şi-a pierdut viaţa în urma atacului, iar alte şase persoane au fost rănite. Gheorghe Vlădan este acum arestat preventiv.

Totul a fost premedidat

Motivele care duc la asemenea fapte îi pun pe gânduri şi pe psihologi. „Chiar dacă soţia sau concubina, cum este în acest caz, nu avea pe nimeni, dar nu mai voia să stea cu el, deoarece era violent, bărbatul în subconştientul lui, considera că este înşelat. La această vârstă pot exista deliruri de gelozie, iar dacă nu se iau măsurile necesare sau dacă nu există o bună comunicare, se ajunge la astfel de lucruri. Bărbatul nu a acţionat din instinct, ci a gândit toată răzbunarea. Aceasta se poate numi crimă din gelozie", a dezvăluit psihologul Călin Tudor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite