Creşte uşor numărul joburilor disponibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăvara aduce mai multe locuri de muncă
Primăvara aduce mai multe locuri de muncă

La Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 8.639 de posturi vacante, cu 300 de locuri mai multe decât săptămâna trecută.

Piaţa muncii îşi continuă trendul ascendent, recuperând încet joburile pierdute în perioada de criză. Astfel, dacă în a doua săptămână a anului 2010 numărul locurilor vacante anunţate la ANOFM coborâse până la nivelul record de numai 3.810 posturi, iată că pe piaţă au apărut deja aproximativ 5.000 de noi joburi.
Numărul acesta rămâne însă mult sub cifrele înregistrate în perioada similară din 2009, când România se afla în plină criză şi la ANOFM erau afişate peste 10.600 de posturi liberi.
La fel ca şi în săptămânile anterioare, cea mai puternică revenire se observă în judeţul Cluj, unde numărul joburilor scoase la concurs săptămâna aceasta este de 925. Urmează un alt judeţ din Ardeal, Braşovul - cu 636 de locuri de muncă vacante, şi Bucureştiul - cu 453 de joburi.
La nivel naţional, 715 dintre posturi sunt pentru absolvenţi de studii superioare, iat 7.924, pentru persoanele cu studii medii şi profesionale. Inginerilor şi subinginerilor le sunt destinate 145 de posturi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite