Cresc preţurile la cazare pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mâine se deschid toate hotelurile de la mare, iar tarifele vor fi mărite. Veşti bune pentru turiştii de pe litoral: consilierii locali din Constanţa au votat ieri suspendarea taxei de barieră din Mamaia.

Vacanţa începe oficial mâine, când se deschide sezonul estival. Hotelierii se aşteaptă ca numărul turiştilor să crească şi au anunţat că vor majora tarifele percepute la recepţie. „Nu sunt măriri semnificative, sunt sub 10%. În această perioadă avem un grad de ocupare de aproximativ 30%", a declarat Liliana Scarlat, directoarea unui hotel de trei stele din Mamaia. Pe plaje au fost montate şezlonguri şi umbreluţe, iar de mâine şi salvamarii vor fi zilnic la datorie.

Şi în acest an, sezonul estival va fi salvat de turismul de weekend. Hotelierii spun că numărul rezervărilor a scăzut. Gradul de ocupare ajunge la aproximativ 60-70% abia la sfârşit de săptămână. „În general, românul este obişnuit să cumpere cât mai aproape de data vacanţei. Sunt şi turişti care preferă să plătească la recepţie, deşi prin agenţiile de turism preţul este mai mic cu 20%", spune Linica Stan, directorul THR Marea Neagră, societate care deţine 14 unităţi hoteliere în sudul litoralului.

Show-uri cu avioane şi maşini

În iunie, pe litoral sunt programate numeroase evenimente atractive pentru turişti. „Este vorba despre mai multe târguri şi despre show-ul aviatic ce se va desfăşura pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Turiştii vor beneficia de transport gratuit", a declarat Denisa Răucescu, consilier la Asociaţia Litoral - Delta Dunării.

Show-ul aviatic este programat la 8 iunie pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Invitaţii speciali ai evenimentului vor fi membrii escadrilei de elită „Thunderbirds" a Forţelor Aeriene ale SUA. În ziua premergătoare show-ului aviatic, Asociaţia Litoral - Delta Dunării a pregătit şi o paradă de maşini de epocă în Mamaia, dar şi o defilare a motocicliştilor din Clubul Seawolves.

În acest sezon estival, turiştii care vin cu maşina în Mamaia nu vor mai fi obligaţi să plătească taxa de barieră la intrarea în staţiune. Decizia a fost luată ieri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Constanţa. „Vreau să suspendăm taxa până pe 2011-2012, până când şi-or reveni economia şi turismul", a declarat primarul Radu Ştefan Mazăre în cadrul şedinţei. Turiştii sunt încântaţi.

„Suspendarea taxei de barieră este un lucru bun. Nu ni se pare corect să plătim o taxă pentru a putea face plajă. Mai ales că în sezonul estival toate sunt scumpe, fiecare ban contează", a declarat Daniela Olteanu (25 de ani), din Călăraşi. Până acum, turiştii plăteau trei lei pentru accesul în staţiunea Mamaia. Taxa de barieră a fost introdusă în 2005. Anul trecut, Primăria Constanţa a încasat 1,4 milioane de lei din această taxă.

Cât vor plăti turiştii de la 1 iunie

- La hotelul Victoria (trei stele), din Mamaia, închirierea unei camere duble va costa 155 de lei pe zi la recepţie, faţă de 145 de lei, tariful valabil până azi.

- La hotelul Perla (trei stele), o cameră dublă va fi închiriată, din această săptămână, cu 135 de lei pe noapte, cu 10 lei mai mult decât până acum.

- La hotelul Laguna (patru stele), tarifele vor creşte la finele săptămânii de la 410 lei la 535 de lei pe noapte.

- La unităţile de cinci stele, o cameră dublă poate fi închiriată cu 550 de lei. În sudul litoralului, o cameră dublă va costa 88 de lei la două stele, 188 de lei la trei stele şi 232 de lei la patru stele.

- Hotelierii au pregătit pachete speciale şi pentru minivacanţa de Rusalii, din perioada 10-14 iunie. Tarifele se vor mări din nou la 1 iulie, când se apropie vârful de sezon.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite