Poliţistul asasin şi-a ucis familia din cauza banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Gruia (55 de ani), fostul şef al Biroului Arme şi Muniţii de la Poliţia Dolj, şi-a împuşcat soţia şi fiica după o ceartă pe avere.

Divorţaţi din luna februarie, soţii Gruia erau acum în faza partajului. Potrivit anchetatorilor, cei doi s-au certat în dimineaţa în care a avut loc tragedia din cauza faptului că dorea ca fiul său, Andrei (22 de ani), să moştenească toată averea.

„Am discutat de câteva ori despre partaj. Nelu Gruia a venit la mine să vadă ce poate să facă din punct de vedere legal. Soţia nu dorea să plece din casă şi a cerut să se facă intrări sperate în imobil. Mi-a mai spus că el a adus cei mai mulţi bani în casă pentru că avea afaceri, iar soţia doar un salariu de profesoară", a declarat Oana Ghiţă, avocata fostului poliţist.

Potrivit unor apropiaţi ai familiei, Carmen Gruia urma să plece la muncă în Elveţia, împreună cu fiica. Scrisoarea-testament a lui Nelu Gruia arată că gestul criminal n-a fost o rătăcire de moment. „Faptul că a lăsat un bilet în care a scris cine să se ocupe de băiatul lui arată clar că a ştiut ce face", a spus psihologul Mihail Jianu.

Gruia dusese recent la un magazin specializat, spre vânzare, trei arme de foc. Luni, el ar fi revenit, pentru a-şi recupera pistolul marca Glock. Cu acesta, poliţistul a tras şase gloanţe, unul în soţie, două în fiica lor şi trei asupra sa. Ruxandra Gruia (24 de ani) şi-a revenit miercuri seară după operaţia la care a fost supusă şi a întrebat de mama ei. Suferă de amnezie temporară şi, probabil, astăzi va fi audiată de anchetatori. Preotul Liviu Ilie, amintit în biletul de adio al lui Nelu Gruia, a spus doar: „Să ne rugăm pentru sufletul lor şi să-i lăsăm să se odihnească în pace". 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite