Şase spitale de urgenţă private vor fi construite în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătaţii a primit miercuri acordul din partea Guvernului pentru a construi,  în regim de parteneriat public-privat, o reţea de şase spitale regionale de urgenţă, în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti.

Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a confirmat existenţa acordului dat pe baza unui memorandum, şi a precizat că în zilele următoare premierul Emil Boc va susţine "o declaraţie separată".

 Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat anterior agenţiei Mediafax că ministerul vrea să construiască în parteneriat public-privat o reţea de şase spitale regionale de urgenţă, în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro, atât finanţarea, cât şi managementul urmând să fie private.

Noile spitale regionale de urgenţă vor fi gândite ca centre universitare care să asigure condiţii de asistenţă medicală de urgenţă unitară, în special pentru cazurile care necesită o abordare multidisciplinară în domeniul terapiei.

Unităţile de urgenţă vor oferi servicii complete pacienţilor (investigaţii, diagnostic şi tratament) şi vor reduce timpul şi costurile necesare pentru stabilirea diagnosticului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite