„Room service“ cu taxiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriştii din Oltenia au găsit un nou mod de a face bani pe timp de criză: un fel de room service. Deşi metoda este veche, şoferii spun că a luat amploare în ultimele luni.

Ora 00.45. O persoană apelează dispeceratul şi face comandă pentru un taximetru. Ajuns la destinaţie, şoferul este anunţat de client că nu doreşte să fie dus la vreo destinaţie, ci doar să îi fie făcute mici cumpărături, serviciu răsplătit, pe lângă preţul cursei propriu-zise.

Taximetristul rezolvă comanda şi, odată întors la domiciliul clientului, primeşte contravaloarea traseului, banii pentru produsele cerute şi un comision care variază între 5 şi 10 lei. Mulţi dintre angajaţii firmelor de taximetrie din Bănie spun că fac astfel de deplasări pentru cafea, ţigări, produse alimentare, băutură şi chiar medicamente. „Practicăm acest room service pentru a face mai mulţi bani. Eu nu mă duc decât la oamenii de încredere pentru că se întâmplă şi să fim păcăliţi", a spus Nicolae Florin.

Taximetriştii nu duc lipsă de comenzi pentru cumpărături şi spun că au găsit o soluţie chiar şi pentru craiovenii care au chef de glume în miez de noapte. „De regulă, eu am vreo 10-15 clienţi pe lună, iar cei mai mulţi ne caută noaptea. În cazul în care unul face o farsă şi mă pune să iau degeaba un pachet de mâncare sau de ţigări, produsul îl duc la sediu, aşa cum fac şi colegii mei, şi mâncăm cu toţii acolo, după care facem chetă şi împărţim banii", a povestit Noni Codoba, un taximetrist care pretinde un comision de 10 lei.

Pe post de ambulanţă

Şoferii explică de ce unii oameni folosesc maşinile private pe post de ambulanţă. „Unor bătrâne cardiace li s-a făcut rău şi n-au mai chemat Salvarea. Au sunat la noi, să ne ducem repede la farmacie, să le luăm pastilele de inimă. Le-am scăpat, cine ştie cât de mult ar fi întârziat autospeciala...", şi-a amintit Marian Andrei, care mai spune că şi-a făcut o agendă cu numele clienţilo fideli. „Unii oameni îmi lasă şi câte un bacşiş de până la 2 lei. Sunt şi zgârciţi, dar mai puţini, iar pe ei îi punem de obicei pe lista de aşteptare. Întâi îi rezolvăm pe cei cu dare de mână, ca să ne scoatem şi noi măcar o pungă de seminţe", adaugă bărbatul. 

Craiovenii spun că metoda este convenabilă, mai ales că nu li se întâmplă zilnic să aibă nevoie de room service. „Ne scutesc de drum, sunt mai comode. Decât să mă mai îmbrac la miez de noapte şi să mă duc la magazin pentru o sticlă de suc sau la farmacie pentru un calmant, mai bine dau un telefon şi îmi rezolv treaba", este de părere Camelia Rădoi, din Craiova.

10 lei este comisionul mediu perceput de taximetrişti pentru serviciile prestate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite