Biserica găteşte la preţuri de pomană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma de catering a Bisericii Sfântul Gheorghe Vechi din Craiova funcţionează de două luni, iar preoţii spun că deja au clienţi fideli.

„Avem şi câte 40 de solicitări pe zi. Se pot face comenzi de luni până sâmbătă, între orele 8.00 - 15.00", a spus părintele Bogdan Ilin, care a precizat că preţurile sunt „de criză" şi că porţiile sunt pe săturate:

„Această firmă îndeplineşte şi o activitate socială, tocmai de aceea am gândit că importante sunt şi costurile, care nu trebuie să îndepărteze omul. Produsele sunt menite să poate fi cumpărate de toate păturile sociale, de la cei bogaţi până la cei săraci".

Biserica oferă meniul zilei la 10 lei, care constă din ciorbă şi felul principal. Felul întâi diferă în funcţie de zi, însă cel mai des sunt preparate ciorba a la grec, de fasole cu afumătură, de dovlecei cu pui şi tăiţei, dar şi supe,  iar felul doi constă de regulă din mâncare de cartofi cu pulpe, ostropel de pui, ardei cu orez şi pipote, ardei umpluţi sau tochitură haiducească.

Pe lângă aceste bucate, firma asigură şi meniuri pentru vegetarieni sau de post, precum caşcaval pane şi salată, şniţel de soia cu piure şi salată, orez cu ciuperci şi salată, fiecare la preţul de 7,5 lei. Clienţii pot comanda pizza, la 11 lei, şi paste, la acelaşi preţ, precum şi cotlete de porc cu smântână, la 10 lei.

Părintele Ilin spune că aparatura de la bucătărie este ultramodernă şi a costat 40.000 de euro, bani accesaţi prin fonduri europene.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite