Copiii de bani gata, spaima şoselelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Rîsu, un tânăr căruia  îi plac maşinile scumpe
Cătălin Rîsu, un tânăr căruia îi plac maşinile scumpe

Două accidente grave au fost produse duminică noapte de tineri ai căror părinţi sunt oameni de afaceri sau cu funcţii politice.

Inconştienţa copiilor de bani gata şi teroarea pe care aceştia o provoacă pe străzile din România par să fi devenit un fenomen scăpat de sub control. La Târgu-Jiu, Cătălin Rîsu (30 de ani), fiul patronului Tehnoinstal, a provocat un grav accident de circulaţie duminică noapte, soldat cu rănirea gravă a două tinere de 22, respectiv 21 de ani.

Rîsu conducea o maşină de teren când a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe partea carosabilă. Maşina a distrus câţiva stâlpi de protecţie de pe marginea străzii şi a avariat alte patru autoturisme parcate în mod regulamentar. Mai grav este faptul că bolidul a rănit grav două tinere care se aflau pe trotuar. Acestea au fost transportate la spital şi sunt în afara oricărui pericol, dar au suferit mai multe traumatisme şi fracturi. Cea mai tânără dintre ele a fost transportată la Spitalul Colentina din Capitală, pentru a fi operată.

A refuzat să sufle în etilotest

Potrivit martorilor, Cătălin Rîsu a refuzat să sufle în etilotest pe motiv că-l durea pieptul, dar a fost transportat la spital, unde i s-au recoltat probe biologice.
Proprietarii maşinilor avariate aşteaptă să fie despăgubiţi de fiul cunoscutului om de afaceri Constantin Rîsu. „Am auzit o bubuitură puternică. M-am uitat pe geam şi mi-am văzut maşina lovită.

Autoturismul era parcat în faţa blocului. Nu pot să estimez pagubele. A spus că ne va despăgubi, dar nu ştiu când", ne-a spus unul dintre proprietarii maşinilor avariate. Familia Rîsu deţine firma Tehnoinstal, specializată în centrale termice şi instalaţii sanitare, precum şi un complex comercial în oraşul Târgu-Jiu.

Sora şoferului, decedată tot într-un accident

Nu este primul accident grav în care este implicat un membru al familiei Rîsu. Sora lui Cătălin, Oliana, a decedat la numai 24 de ani în urma unui accident de motocicletă petrecut în toamna anului 2008, la ieşirea din municipiul Târgu-Jiu. Motocicleta era condusă de iubitul ei, Radu Ilie Văduva, care nu a putut evita un cal lăsat nesupravegheat. Oliana Rîsu a murit pe loc, fiind lovită la cap. Complexul comercial deţinut de familia Rîsu poartă numele Olianei.

Accident pe trecerea de pietoni

Copiii răsfăţaţi fac ravagii şi în alte judeţe. George Băzăvan, fiul primarului din comuna mehedinţeană Malovăţ, a lovit în plin o femeie de 43 de ani care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a produs duminică noapte, pe un bulevard din Drobeta-Turnu Severin, iar victima a ajuns în stare gravă la spital. Martorii au declarat că fiul primarului conducea cu viteză şi a pierdut controlul bolidului, un Audi A6. Soţul victimei a reuşit să se salveze la timp din calea maşinii, laolaltă cu alţi pietoni care au fost aproape de a fi acroşaţi. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

George Băzăvan are numai 18 ani şi a obţinut permisul de conducere cu două săptămâni în urmă. Autoturismul pe care îl conducea a fost primit de la părinţi la împlinirea majoratului. Când s-a produs accidentul, el ieşise la plimbare pentru a testa performanţele bolidului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite