Eprubete cu sânge, „jucării“ pentru copii FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de eprubete pline cu sânge au fost descoperite marţi abandonate pe câmpul de la Tortomanu, în judeţul Constanţa.

Copiii din sat se jucau printre deşeurile biologice, iar riscul de îmbolnăvire era major. „Eprubetele sunt aici de aproape două săptămâni. Îi tot păzim pe copii să nu se apropie de ele, dar nu putem să stăm mereu după ei. Am văzut că au luat din ele şi s-au jucat acolo", a spus Ilie Pancu (39 de ani), tatăl a trei copii.

VEZI AICI GALERIE FOTO

La sesizarea echipei „Adevărul de Seară" din Constanţa, la faţa locului au sosit poliţiştii şi reprezentanţii Primăriei. Ei au descoperit că eprubetele proveneau de la cabinetul medicului veterinar din Tortomanu. Acesta susţine că deşeurile au ajuns din greşeală la groapa de gunoi dezafectată. Cele 300 de eprubete erau probe de sânge recoltate pentru analize de la animalele din localitate, posibil bolnave. „Am demarat o anchetă. Acele eprubete uzate ar fi trebuit adunate în recipiente speciale şi predate Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) pentru distrugere, nicidecum aruncate la o groapă de gunoi", a declarat Gheorghe Dincă, şeful DSV Constanţa.

Pedeapsa maximă: diminuarea salariului

Medicul veterinar Dumitru Năiţă va fi chemat în faţa Comisiei de Etică şi Deontologie din cadrul Colegiului Medicilor Veterinari pentru a răspunde pentru neglijenţa de care a dat dovadă. El le-a spus oamenilor legii că a făcut curăţenie în cabinetul veterinar şi a rugat pe cineva să arunce gunoiul. Persoana respectivă ar fi luat din greşeală şi eprubetele cu sânge.

Pe linie profesională, sancţiunea maximă pentru această abatere este diminuarea salariului. Poliţia Medgidia i-a întocmit medicului veterinar dosar de cercetare penală, iar eprubetele au fost adunate de angajaţii Primăriei Tortomanu şi depozitate în condiţii de siguranţă până la predarea lor pentru distrugere.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite