Zoo unde turiştii răsfaţă animalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima grădină zoologică privată din România unde pot fi admirate specii unicat s-a deschis la Corbu. Vizitatorii parcului zoo pot lua masa în aer liber, după care sunt invitaţi să hrănească animalele şi să se ocupe de ele.

După ce treci de vilele luxoase de la marginea Năvodariului, pe drumul spre Corbu, găseşti o fermă cu porţi din lemn, asemănătoare unui ranch. Acolo este primul parc zoologic privat din Dobrogea, unde vizitatorii sunt implicaţi în viaţa fermei.

„Peisajul ne dă ocazia să ademenim turiştii cu un picnic în aer liber, apoi îi invităm să dea de mâncare la animale, să le îngrijească. Astfel, oricine poate învăţa mai multe despre specii mai puţin cunoscute în România", spune Marian Scarlat, proprietarul fermei.

Familia Scarlat a pus bazele minifermei în urmă cu doi ani, deşi tatăl şi fiul nu sunt veterinari, ci unul e maistru mecanic şi celălalt economist. Au pornit de la câteva exemplare pe care le-au cumpărat din Olanda şi care apoi s-au înmulţit în captivitate.

 „Am deschis ferma pentru ca vizitatorii să se poată bucura de aceste animale. Ne aflăm într-o zonă intens circulată, lumea venea şi se uita peste gard şi ne întreba ce animale avem, cum le creştem", povesteşte Marian Scarlat.  

Investiţie de 20.000 de euro

În spaţii special amenajate sunt adăpostite peste 100 de animale sălbatice şi domestice şi păsări. Vizitatorii pot admira ponei Shetland şi Apaloosa, capre pitice olandeze, oi Quessant, căprioare de şes, mufloni şi iepuri din rasele uriaş belgian, marele alb, angora, pitic şi belgian standard.

Căpriţa Aluniţa este una dintre animalele cele mai îndrăgite

image

Zoo din Corbu se laudă cu cea mai mare colecţie de păsări exotice de baltă din Dobrogea şi alte specii de înaripate: lebede, găini, raţe şi potârnichi din rasele Brahma, Rhode Island, Plymouth Rock, Italiana argintie, Orpington negru, Orpington galben şi Cochinchina.

Cei mici pot vedea cum arată raţa cu ciuf, lebăda neagră şi raţa mandarin. Investiţia se ridică la 20.000 de euro. „Cel mai scump animal a fost iapa Apaloosa, care a costat aproximativ 2.000 de euro. Este şi unul dintre cele mai admirate şi răsfăţate animale", afirmă Marian Scarlat.

Crescută cu biberonul

Căpriţa Aluniţa este o altă răsfăţată a fermei şi a fost crescută cu biberonul acasă la familia Scarlat. A fost „cazată" aproape de cuşca muflonului şi din când în când se mai împung, după cum spun îngrijitorii.

Raţa cu ciuf stă semeaţă în curtea învecinată, iar raţa mandarin pe care copiii o strigă „mandarina" aleargă toată ziua după găina italiană argintie. „Avem simpatii şi antipatii în casa noastră mare!", exclamă fermierul, ridicând amuzat borul unei mari pălării de cowboy.

Cursuri de echitaţie

Programul de vizitare de la zoo este zilnic, între orele 9 şi 17, cu excepţia zilei de luni. Intrarea costă 3 lei de persoană. Se pot face şi ore de echitaţie, iar un tur pe ponei costă 5 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite