FOTO VIDEO Delfinii, mutaţi în bazin cu SPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scafandrii au pus delfinii într-o plasă şi, cu o macare,  i-au transportat în bazinul acoperit
Scafandrii au pus delfinii într-o plasă şi, cu o macare, i-au transportat în bazinul acoperit

Ni-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen, cele trei vedete ale Delfinariului din Constanţa, se bălăcesc de ieri în noul bazin acoperit, la modernizarea căruia s-a lucrat din primăvară.

FOTOGALERIE

„Ne-am antrenat două săptămâni şi totul a decurs cum am stabilit. Transferul din bazinul descoperit în cel acoperit a fost o operaţiune dificilă pentru că a trebuit să reducem pe cât posibil nivelul de stres indus delfinilor în urma mutării în noua casă", a spus Adrian Mînăstireanu, directorul Delfinariului.

Pentru întreaga operaţiune au fost mobilizate peste 20 de persoane şi a fost adusă o macara care să-i ridice pe delfini. Patru scafandri au intrat în apă şi, ajutaţi de echipă, au montat o plasă care i-a strâns într-un colţ al bazinului pe cei trei delfini.

Apoi, scafandrii au pus pe rând delfinii într-o plasă, apoi o macara i-a urcat şi dus până în faţa bazinului acoperit. De aici, o altă echipă i-a transportat pe rând, pe braţe, pe delfini, până la intrarea în apa din bazinul acoperit.

Pentru cele trei mamifere, noul bazin de 600 de metri cubi a fost dezinfectat, revopsit, temperatura apei a fost reglată cu o pompă geotermală, iar în încăpere a fost montată o instalaţie de aer condiţionat.

Antrenamente cu public

„Poate să vină cea mai geroasă iarnă pentru că noi suntem pregătiţi să asigurăm o temperatură optimă, de 19,5 grade Celsius. Urmează două săptămâni de acomodare, după care vom face antrenamente. Pentru prima oară în România vom avea antrenamente cu delfini cu public. Apoi, în timpul weekendului, vom avea demonstraţii care vor fi mult mai ample decât cele din iarna trecută. Vă asigur că delfinii au învăţat o serie de noi figuri", a completat Mînăstireanu.

Următorul spectacol va avea loc peste două săptămâni, iar preţul unui bilet costă 15 lei pentru copii şi 25 de lei pentru adulţi. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite