Consilierii personali ai lui Hărdău fentează Statutul personalului didactic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi consilieri ai ministrului educaţiei, Mihail Hărdău, şi-au păstrat şi funcţiile de inspectori şcolari, deşi Statutul personalului didactic prevede că celor ce ocupă temporar

Mai mulţi consilieri ai ministrului educaţiei, Mihail Hărdău, şi-au păstrat şi funcţiile de inspectori şcolari, deşi Statutul personalului didactic prevede că celor ce ocupă temporar funcţii în Ministerul Educaţiei li se rezervă postul didactic pe care sunt titulari, nu şi funcţia de îndrumare şi control.
"Cadrele didactice titulare, alese în parlament, numite în guvern sau îndeplinind funcţii de specialitate specifice în (...) Ministerul Educaţiei şi Cercetării (...) au drept de rezervare a postului didactic sau a catedrei pe perioada în care îndeplinesc aceste funcţii", prevede articolul 101 din Statutul personalului didactic. În acelaşi act normativ nu se pune problema rezervării vreunei funcţii de conducere. Consilierii ministrului spun că aşa au stabilit juriştii şi invocă prevederile Codului Muncii.
"Nu sunt integrată ilegal. Când în Statut nu avem o prevedere clară în acest sens mergem în Codul Muncii. Aşa au stabilit juriştii. Chiar după ce am luat concursul pentru inspector şcolar adjunct am fost chemată la cabinetul ministrului. Vi se pare corect ca un om ca mine să nu aibă şansa să fie consilier al ministrului? Am acest drept pentru că am calităţile profesionale necesare. Statutul personalului didactic este în proces de schimbare tocmai pentru că anumite părţi sunt frâne, şi nu motoare pentru sistem", ne-a declarat Oana Badea, consilier al ministrului. În aceeaşi situaţie se află un alt consilier al ministrului, Corina Chertes, care spune că "nu e vorba de o interpretare abuzivă a legii. Am consultat şi Oficiul Juridic şi nu văd nicio ilegalitate. Sunt mai mulţi din minister în această situaţie. Conform Codului Muncii, pe bază de detaşare se pot rezerva funcţiile de conducere. În Statut, într-adevăr, nu se prevede acest lucru".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite