Judeţ cu judeţ: Conducerea Companiei de Apă din Bacău a decis să monteze contoare în fiecare casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Conducerea Companiei de Apă din Bacău a decis să monteze contoare în fiecare casă
Judeţ cu judeţ: Conducerea Companiei de Apă din Bacău a decis să monteze contoare în fiecare casă

Mănăstirea „Sfântul Ilie de la Izvor“ din Bocşa şi Schitul „Sfântul Ilie“ de pe Muntele Mic, judeţul Caraş-Severin, şi-au prăznuit, ieri, hramul. Traficul rutier din partea de nord a Galaţiului a fost grav afectat, ieri, de o avarie la o conductă de apă. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Sălaj a anunţat că dispune de 174 de locuri de muncă vacante. Conducerea Companiei de Apă din Bacău a decis să mont

ALBA. La Centrul Internaţional de Tineret de la Cetea se desfăşoară, în această după-amiază, o dezbatere pe tema „Eutanasia şi memoria înaintaşilor”. La eveniment participă actorul Dan Puric şi medicul Pavel Chirilă, fondatorul Centrului Medical Creştin “Christiana” din Bucureşti.

ARAD. Lucrările de asfaltare la Dumul Judeţean Horia -Vladimirescu vor demara în această săptămână. Modernizarea se va desfăşura pe un tronson de 3,2 kilometri, iar până la sfârşitul acestui an drumul va fi complet reabilitat.

ARGEŞ. 13 dintre şoferii care au atacat în instanţă ordinele prefectului Marcel Proca de suspendare a dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice şi-au redobândit permisele.

BACĂU. Conducerea Companiei de Apă din Bacău a decis să monteze contoare în fiecare casă. Măsura a fost luată din cauza erorilor din sistemul pauşal de taxare. Mulţi băcăuani care locuiesc la casă folosesc apa şi la udatul grădinilor, iar consumul îl impart cu vecinii care nu fac acest lucru.

BIHOR. Orădeanca Ioana Moga, elevă în clasa a XII - a la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, a luat premiul I la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaad, desfășurată la Yakutia, Rusia, în perioada 1-8 iulie.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. În prima parte a acestui an, numărul intervenţiilor pompierilor bistriţeni a crescut cu 78%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe au fost incendiile de vegetaţie.

BOTOŞANI.
Toate cele 74 de primării din judeţ au obţinut avizele de închidere a rampelor de gunoi. Odată cu închiderea celor 225 de depozite din mediul rural, deşeurile vor fi preluate de depozitele din Botoşani, Darabani şi Săveni.

BRAŞOV. Poliţiştii Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice au eliberat, până acum, 277 permise de armă.

BRĂILA. La Centrul de Informare Europe Direct Brăila se desfăşoară, până la 31 august, două competiţii lansate de Comisia Europeană, în cadrul cărora concurenţii trebuie să compună melodii şi să realizeze fotografii artistice.

BUZĂU. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au efectuat, ieri, 172 de controale şi au verificat 381 de autovehicule, aplicând peste 100 de amenzi.

CARAŞ-SEVERIN. Mănăstirea “Sfântul Ilie de la Izvor” din Bocşa şi Schitul “Sfântul Ilie” de pe Muntele Mic şi-au prăznuit, ieri, hramul.

CĂLĂRAŞI. Lucrările de întărire a digului din comuna Borcea vor fi finalizate anul acesta. Va fi refăcută întreaga suprafaţă a digului, estimată la aproximativ 600 de metri.

CLUJ. Dintre cele 79 de noi soiuri de specii agricole aprobate de Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor din Bucureşti, 13 provin din judeţele Cluj şi Bistriţa. În Cluj au fost aprobate trei soiuri de soia, două de păr şi şase de trandafir.

CONSTANŢA.  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, pe numele de botez Dan Ilie, a fost sărbătorit ieri la hramul bisericii Sfântul Ilie din Techirghiol. Înalt Preasfinţia Sa va împlini, mâine, 58 de ani.

COVASNA. La Sfântu Gheorghe va avea loc, vineri, ce-a de-a şaptea ediţie a concursului de alergare „Semimaratonul Sfântu Gheorghe”. Înscrierile vor avea loc în ziua competiţie.

DÂMBOVIŢA. Sediul unei agenţii de turism din centrul Târgoviştei a fost spart, duminică noapte, iar hoţii au furat aproximativ 10.000 de lei. Agenţia nu avea sistem de alarmă, camere de supraveghere sau paznic, astfel că administratorul a fost amendat cu 5.000 de lei. În aceeaşi zonă, alte trei firme au fost jefuite în ultima perioadă.

DOLJ. Municipiul Craiova se va înfrăţi cu districtul Wakefield, Marea Britanie. O delegaţie a districtului se va afla de miercuri până vineri, în Bănie.

GALAŢI. Traficul rutier din partea de nord a Galaţiului a fost grav afectat, ieri, de o avarie la o conductă de apă ce fusese reparată cu numai două zile înainte. Sute de maşini au fost blocate timp de trei ore la intersecţia străzilor Traian, Tunelului şi Coşbuc.

GIURGIU. Recoltarea la culturile de orzoaică de toamnă se apropie de final, din cele 3.782 de hectare cultivate pe raza judeţului fiind recoltate 3.540 de hectare, adică 94% din suprafaţa cultivată.

GORJ. La 14 august va avea loc licitaţia pentru lucrările de izolare termică a blocurilor, au decis edilii din Târgu-Jiu. Ieri, consilierii municipali au aprobat reabilitarea a 31 de imobile.

HARGHITA. Peste o sută de artişti din mai multe ţări europene participă, săptămâna aceasta, la Festivalul Muzicii Vechi din Miercurea Ciuc. Manifestarea se va încheia duminică.

HUNEDOARA. Minerii din Valea Jiului riscă să nu primească prime de Ziua Minerului sărbătorită pe 6 august. Bonficaţiile sunt cuprinse în contractul colectiv de muncă însă Compania Naţională a Huilei nu dispune de lichidităţi.

IALOMIŢA. Autorităţile din Ţăndărei au aprobat asocierea oraşului cu mai multe consilii locale în vederea înfiinţării Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ECOO 2009”. Scopul asociaţiei este implementarea sistemului de management integrat al deşeurilor.

IAŞI. Un bărbat de 32 de ani a ajuns de la propria nuntă la Spitalul de Urgenţă din Iaşi. Ieri-dimineaţă, mirele s-a tăiat accidental la mână într-o sticlă, secţionându-şi tendoanele.

ILFOV. Un Centru de zi pentru copiii autişti va fi infiinţat în oraşul Popeşti-Leordeni. Aşezământul social va funcţiona în curtea Protopopiatului Ilfov Sud, în prezent fiind realizate lucrări de amenajare a clădirii.

MARAMUREŞ. La Complexul “Europa” din Baia Mare are loc, mâine, de la ora 20.00, „Gala de vară a dansului”. Preţul biletului este cuprins între 20 şi 50 de lei.

MEHEDINŢI. Ieri a fost reţinută Jianu Ştefania Mirela (41de ani), din Drobeta-Turnu Severin, urmărită internaţional. Femeia este învinuită de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni informatice.

MUREŞ.
Combinatul Azomureş ar putea rămâne fără autorizaţie de mediu, din cauza emisiilor de amoniac. Mâine se va discuta despre eventuala prelungire a autorizaţiei.

NEAMŢ
. Primăria Roman a investit 630.000 de lei în adopostul pentru câini vagabonzi. Capacitatea este de 200 de patrupede şi se întinde pe 4.000 de metri pătraţi. Adăpostul este situat lângă groapa de gunoi a oraşului.

OLT. Ministrul Sănătăţii Ion Bazac a semnat, ieri, un parteneriat cu SC Pirelli SA privind un schimb de experienţă între Spitalul Judeţean Slatina şi Spitalul Niguarda, din Milano, Italia, în urma căruia medicii slătineni vor merge la pregătire în spitalul milanez.

PRAHOVA. De la 1 ianuarie 2011, peste 5.000 de pensionari prahoveni vor trece, din oficiu, de la pensia anticipată şi anticipată parţial, la cea pentru limită de vârstă.

SATU MARE
.  Edilii comunelor Poiana Codrului şi Ciumeşti îl acuză de exces de zel pe directorul Gărzii de Mediu, Anton Robel. Asta după ce comisarii de mediu au aplicat sacţiuni de 15.000 de lei în comune, pentru un incendiu la groapa de gunoi, respectiv probleme la staţia de epurare a apei.

SĂLAJ. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Sălaj a anunţat că dispune de 174 de locuri de muncă vacante în această săptămână. Dintre acestea, cele mai multe sunt în industria confecţiilor.

SIBIU. Începând din 2010, Raliul Sibiului devine etapă-eveniment în cadrul Intercontinental Rally Challenge şi va beneficia de platforma internaţională de promovare a campionatului. Etapa de anul viitor se va desfăşura în perioada 15-18 iulie.

SUCEAVA. Ieri au demarat lucrările de amenajare a Muzeului Mănăstirii Probota. Din toamnă, la acest muzeu vor fi expuse cărţi religioase şi obiecte de cult din secolele XV – XVIII.

TELEORMAN. Oferta comercianţilor de pepeni a crescut în ultimele zile în pieţele din judeţ, ceea ce a determinat scăderea preţurilor. În Alexandria pepenii verzi şi cei galbeni se vindeau, în weekend, cu 1 leu kilogramul.

TIMIŞ. Tineri artişti români şi sârbi se întâlnesc, pe parcursul acestei săptămâni, în atelierele de teatru timişorene. Programul tinerilor actori a început, ieri seară, cu un workshop de improvizaţie, desfăşurat la Muzeul Satului.

TULCEA. Trei case, şapte hectare de vegetaţie şi trei hectare de vie au fost distruse de incendii în ultimele două zile. Cauzele acestor distrugeri au fost incendierile necontrolate dar şi neglijenţa unor persoane care au aruncat resturi aprinse de tigare.

VASLUI. 200 de bârlădeni au ajuns la spital, în primele şase luni ale anului, muşcaţi de diverse animale. Majoritatea pacienţilor au fost vaccinaţi antirabic. Numărul celor muşcaţi de câini, vulpi sau şobolani a crescut cu 22%, comparativ cu anul 2008.

VÂLCEA. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea a primit aprobare pentru înfiinţarea unui centru destinat copiilor neglijaţi sau abuzaţi fizic, psihic şi sexual. Cu o capacitate de 30 de locuri, acesta va fi realizat în parteneriat cu fundaţiile „Pater Pio“ şi „Inimă pentru Inimă”.  Valoarea lucrărilor se ridică la 150.000 euro.

VRANCEA. Nicolae Rotilă (29 ani), din localitatea Câmpuri, a fost arestat preventiv după ce a ameninţat cu pistolul patru poliţişti. Bărbatul este cercetat de procurorii DIICOT Vrancea pentru contrabandă calificată, uz de armă letală fără drept şi ultraj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite