Condiţii noi pentru programul guvernamental de achiziţionare a unui calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii pot beneficia de banii de la stat-imagine arhivă
Tinerii pot beneficia de banii de la stat-imagine arhivă

Guvernul a introdus noi condiţii pentru studenţii şi elevii care vor beneficia de cei 200 de euro pentru a-şi cumpăra un calculator.

Astfel, pe lângă cererea de acordarea a sprijinului financiar pentru cumpărarea unui calculator, se mai cere o adeverinţă eliberată de către unitatea de învăţământ din care să rezulte media generală/calificativul din anul şcolar anterior, o adeverinţă din care să rezulte numărul de absenţe nemotivate din anul şcolar anterior - pentru toţi elevii, cu excepţia clasei I - şi încă o adeverinţă din care să rezulte că studentul a promovat minimum 50 de credite în anul universitar anterior, relatează Mediafax.

Actul normativ aprobat de Guvern prevede că la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau in calcul toate veniturile acestora în luna precedentă, cu excepţia alocaţiei de stat, alocaţiei familiale complementare şi a alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală, bugetului personal complementar acordat persoanelor cu handicap, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a tuturor drepturilor sociale exceptate de la stabilirea altor drepturi şi obligaţii.

Hotărârea de guvern mai prevede însă că "în cazul în care familia are în proprietate bunuri mobile şi imobile care ar putea fi valorificate, se iau în considerare veniturile potenţiale provenite din valorificarea acestora".

Dacă beneficiarii au venituri egale, criteriile de departajare vor fi, în ordine, media generală/calificativul şi numărul de absenţe nemotivate, pentru elevi, respectiv obţinerea a minimum 50 de credite în anul universitar anterior, pentru studenţi.

Studenţii şi elevii cu venituri scăzute pot depune până la 21 aprilie cereri la şcoală, facultate sau la primărie, pentru a primi ajutorul de 200 de euro acordat de stat la achiziţionarea unui calculator, bonurile valorice vor fi eliberate în intervalul 24 iunie-30 iulie, iar de la 1 august pot fi cumpărate calculatoarele

Cuponul în valoare de 200 euro va fi acordat unui număr estimat de 25.000 elevi şi studenţi, similar celui de anul trecut.

Banii necesari pentru derularea acestui program în anul 2010, aproximativ 5 milioane de euro, sunt prevăzuţi în bugetul Ministerului Educaţiei..

Programul guvernamental a fost iniţiat în urmă cu cinci ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite