Concerte şi sărituri cu schiurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurs de sărituri cu schiurile, la Râşnov
Concurs de sărituri cu schiurile, la Râşnov

Finalul de săptămână este bogat în concerte şi în multe oraşe din ţară.

Timişoara. Începe o nouă ediţie, a VII-a, a Festivalului de Muzică Veche. Primul concert este duminică seara, la Domul Catolic din Piaţa Unirii, unde la ora 20.00 puteţi asculta un recital de orgă, cu muzică de J. S. Bach, în interpretarea lui Steffen Schlandt. Festivalul se întinde pe durata a zece zile, timp în care în fiecare seară timişorenii vor putea asculta muzică veche, la Dom, la Biserica Lutherană de la Punctele Cardinale sau la Filarmonică.

La festival participă, pe lângă interpreţi autohtoni, invitaţi din Austria, Norvegia, Anglia, Olanda, Italia, Germania, Belgia şi Serbia.  Bucurie mare pentru şi rockeri în acest weekend. După mulţi ani de secetă, aceştia au din nou parte de un festival pe gustul lor.

Festivalul TIM Rock a apărut în 1981, dar după Revoluţie, pentru că nu a mai existat susţinere financiară şi nici interes, festivalul a murit. TIM Rock 2012 a renăscut la iniţiativa rockerilor din Timişoara, care simţeau absenţa din peisaj a unui festival de acest fel în oraş. Festivalul a început miercuri, iar astăzi, 8 iunie, este ultima seară. Pe scenă vor urca trupele All, Mircea Bunea Trio, Stone Fiction, Grimegod, Sanctuar, Bio, Coma şi Implant Pentru Refuz. Biletul de intrare costă 30 lei.

Alba Iulia. În zilele de 8 şi 9 iunie are loc cea de-a treia ediţie a festivalului internaţional de literatură umoristică, fotografie şi caricatură „Alb-Umor". Vor fi prezenţi 184 de creatori de gen. Festivalul se deschide vineri, la ora 17,00, la Sala Unirii.

Braşov. Astăzi şi mâine, la Râşnov, la Valea Cărbunarii, se va desfăşura prima etapă a Cupei FIS la sărituri cu schiurile. Vor participa 50 de săritori din Austria, printre care Thomas Morgenstern, fost campion mondial şi olimpic, Belarus, Cehia, Olanda, Bulgaria, Ungaria, Ucraina şi România. Accesul pe Valea Cărbunarii se va face cu autocare care vor pleca din centrul oraşului Râşnov.

Castelului Bran găzduieşte în zilele de 9 şi 10 iunie, între orele 10.00 şi 17.30, ateliere pentru cei mici de confecţionat obiecte de artă şi de încondeiat ouă.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite