Comisarul Barna, scos din nou pe tuşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prins cu escrocherii cu firme-fantomă, fostul comisar-şef al Gărzii Financiare Bucureşti, Stelică Constantin Barna, a fost suspendat luni şi din funcţia de şef de divizie la Garda Financiară Bucureşti.

Măsura vine ca urmare a dezvăluirilor publicate, în exclusivitate, luna trecută, de „Adevărul" care au arătat cum Stelică Constantin, pe atunci încă şeful instituţiei, îşi vânduse fima către un şomer din Basarabia pentru a se descotorosi de datorii de aproape 7 milioane de euro. Barna a aplicat o metodă învăţată de la evazioniştii pe care ar fi trebuit să-i prindă. În urma articolului, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, l-a demis din funcţia de conducere. La o săptămână după acea decizie, şeful ANAF i-a permis însă lui Stelică Constantin să candideze pentru o altă funcţie de conducere în cadrul Gărzii Financiare Bucureşti: cea de şef de divizie.

Uite comisarul, nu e comisarul

Comisarul nici măcar nu a mai dat testul anunţat de oficialii ANAF, deoarece contracandidaţii săi s-au retras subit din cursă. Surse de la vârful Ministerului de Finanţe ne-au confirmat că, luni, Sorin Blejnar l-a scos în cele din urmă pe tuşă pe Stelică Constantin. Blejnar l-a suspendat atât pentru recentele relatări din presă, cât şi pentru faptul că fostul comisar-şef a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate care a cerut confiscarea din conturile sale a 800.000 de euro, bani pe care comisarul nu-i poate justifica ţinând cont de veniturile pe care le-a realizat. Decizia de suspendare din funcţie a lui Stelică Constantin este valabilă până la o hotărâre definitivă şi irevocabilă  a instanţei în privinţa confiscării averii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite