Judeţ cu judeţ: Spitalul Orăşenesc „Ioan Lascăr“ din Comăneşti ar putea fi închis din lipsă de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Spitalul Orăşenesc „Ioan Lascăr“ din Comăneşti ar putea fi închis din lipsă de personal
Judeţ cu judeţ: Spitalul Orăşenesc „Ioan Lascăr“ din Comăneşti ar putea fi închis din lipsă de personal

Consiliul Judeţean Botoşani a suplimentat bugetul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu aproape 1,7 milioane de lei. Spitalul Orăşenesc „Ioan Lascăr“ din Comăneşti ar putea fi închis din lipsă de personal. În oraşul tulcean Isaccea până la finalul lunii va fi inaugurat primul bloc de tip ANL. Drumul forestier din Zărneşti, care face legătura cu Masivul Piatra Craiului şi cu zona Măgura din Bran, a de

ALBA. Seceta, grindina şi vijeliile din ultima vreme au distrus o bună parte din producţia agricolă în judeţ. Valoarea pagubelor depăşeşte 64 de milioane de lei.

ARAD. La Piaţa Obor din municipiul Arad au loc lucrări de modernizare, urmând să se asfalteze o platformă şi să se introducă reţeaua de apă. Investiţia este de peste 350.000 de lei.

ARGEŞ. Astăzi, între orele 9.00 şi 14.00, se va întrerupe alimentarea cu energie electrică în Cartierul Prundu din Piteşti şi pe străzile Rm. Vâlcea, Tarniţa şi Oborului din Curtea de Argeş. Măsura a fost luată pentru lucrări la reţea.

BACĂU.
Spitalul Orăşenesc „Ioan Lascăr“ din Comăneşti ar putea fi închis luna aceasta, din lipsă de personal. Dintr-un necesar de 33 de medici, unitatea are numai 14. Spitalul duce lipsă de asistente, chimişti şi infirmieri.

BIHOR. Doi poloiști ucraineni veniţi la Oradea pentru Campionatul European al veteranilor s-au îmbătat, miercuri, şi au făcut scandal într-un restaurant. Unul s-a dezbrăcat la piele, iar altul a aruncat cu scaune prin local. Primul a fost amendat cu 1.000 de lei, celălalt fiind trimis în Ucraina.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au constatat că niciuna dintre cele patru unităţi care asigură servicii de apă şi canalizare în judeţ nu respectă regulamentele.

BOTOŞANI. Consiliul Judeţean a suplimentat bugetul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu aproape 1,7 milioane de lei. Banii asigură plata salariilor celor 1.200 de angajaţi ai instituţiei.

BRAŞOV. Drumul forestier din Zărneşti, care face legătura cu Masivul Piatra Craiului şi cu zona Măgura din Bran, a devenit impracticabil în urma unei viituri care a avut loc miercuri noapte. Turiştii sunt avertizaţi să evite traseele din această zonă.

BRĂILA. La examenul de titularizare s-au înscris aproximativ 884 de profesori pe cele 1.331 de posturi vacante, dintre care 1.082 sunt pentru suplinitori.

BUZĂU. Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu“ din Buzău organizează, astăzi, „Ziua Porţilor Deschise“. Pe aerodromul Boboc are loc un miting aerian.

CARAŞ-SEVERIN. Serviciul Control Securitate şi Sănătate în Muncă a verificat, în primele şase luni ale anului, peste 660 de unităţi. Inspectorii de muncă au dat 250 de amenzi, în valoare totală de 360.000 de lei.

CĂLĂRAŞI.
Casa de Asigurări de Sănătate are nevoie de o suplimentare a bugetului cu aproximativ 35% pentru a asigura funcţionarea spitalelor din judeţ. Cele de Urgenţă şi de TBC din Călăraşi, spitalele din Olteniţa şi Lehliu Gară, precum şi cel de Psihiatrie din Săpunari riscă să rămână fără fonduri pentru ultimul trimestru al anului.

CONSTANŢA. Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, înfiinţarea, în cel mult două luni, a unui serviciu comunitar de ambulanţă. Vor fi create 13 centre de permanenţă care vor fi amplasate în zone defavorizate şi care vor dispune de Salvări. Programul va fi asigurat de medicii de familie a căror activitate va fi decontată prin Casa de Asigurări de Sănătate.

CLUJ. Universitatea „Babeş-Bolyai“ va deschide, începând de luni, cinci centre regionale de înscriere pentru examenele de admitere. Locaţiile sunt Sfântu Gheorghe, Satu-Mare, Sighetu Marmaţiei, Zalău şi Bistriţa.

COVASNA
. Au început lucrările de reabilitare a Drumului Naţional 12, între localităţile Chichiş şi Topliţa. Termenul de finalizare este anul 2011.

DÂMBOVIŢA. Sediul din Fieni al unui partid politic a luat foc, ieri noapte, după o tentativă de spargere a bancomatului din interior. Hoţii au fugit când alarma s-a declanşat şi au abandonat, în stare de funcţionare, aparatul autogen, de la a cărui flacără a izbucnit incendiul.

DOLJ. Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au verificat, ieri, fast-foodurile din Craiova. Fiecare local care nu a respectat condiţiile de igienă a fost amendat cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei.

GALAŢI. Garda Judeţeană de Mediu a amendat, ieri, ArcelorMittal Galaţi cu suma de 100.000 de lei. Combinatul siderurgic a încălcat legislaţia de mediu în ceea ce priveşte gestiunea deşeurilor la halda de zgură.

GIURGIU. Compania Naţională a Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale caută soluţii pentru simplificarea modului de plată a taxelor pentru trecerea Dunării cu bacul, la punctele de frontieră Calafat - Vidin şi Bechet - Oreahov.

GORJ. Potrivit Direcţiei Publice de Protecţie Socială, în primul trimestru al anului au avut loc, în judeţ, 137 cazuri de violenţă domestică, înregistrându-se 156 de victime. Cele mai multe dintre acestea s-au petrecut în mediul rural.

HARGHITA. În perioada 9 - 30 august, 30 de elevi vor participa la o tabără gratuită de arheologie experimentală, în localitatea Păuleni Ciuc-Ciomortan, lângă situl Dâmbul Cetăţii. Înscrierile se pot face până la sfârşitul acestei luni.

HUNEDOARA. Municipiile Deva şi Hunedoara au fost afectate, miercuri seară, de o furtună puternică. Mai mulţi copaci au fost smulşi de vânt şi s-au prăbuşit pe străzi, fiind distrusă o maşină aflată în parcarea unui bloc.

IALOMIŢA. Municipalitatea din Slobozia a aprobat reabilitarea termică a două blocuri de locuinţe sociale, însumând 74 de apartamente. În oraş mai sunt reabilitate 13 blocuri, care au în total 450 de apartamente.

IAŞI. Doi băieţi, în vârstă de 17 şi 13 ani, din municipiul Paşcani, respectiv din comuna Grozeşti, s-au înecat, miercuri, în apele râurilor Siret şi Prut.

ILFOV. Ion Dragnea (73 de ani) a fost accidentat grav, miercuri seară, în localitatea Afumaţi, după ce a traversat prin loc nepermis.

MARAMUREŞ. Mâine şi poimâine, la Seini se vor serba zilele oraşului. Un moment special va fi dedicat lui Michael Jackson, fanii megastarului fiind invitaţi să vină cu lumânări pe stadionul din localitate pentru a crea un simbol luminos cu iniţialele „MJ”.

MEHEDINŢI. În urma furtunii de miercuri, pompierii au intervenit pentru degajarea carosabilului de copacii căzuţi în localităţile Burila Mare, Gogoşu şi Vrata. În Gogoşu, un copac smuls din rădăcini a rămas rezemat pe o casă.

MUREŞ. Trenuleţul de agrement de pe Platoul Corneşti din Târgu-Mureş circulă din nou, începând de ieri. Garnitura cu trei vagoane a fost realizată după modelul trenuleţului din desenul animat „Locomotiva Thomas“. Preţul unui bilet este de
1 leu pentru copii şi 2 lei pentru adulţi, iar traseul are circa 800 de metri.

NEAMŢ. De ieri până duminică, are loc cea de-a 38-a ediţie a Festivalului internaţional „Vacanţe Muzicale la Piatra Neamţ“, pe scena amenajată în Curtea Domnească din municipiu.

OLT. Cabinetele şi serviciile medicale din şcolile din Slatina au fost transferate, miercuri, Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul primăriei. Cei 94 de medici şi asistenţi vor fi plătiţi de primărie începând cu 1 ianuarie 2010.

PRAHOVA. Din această lună, cei 100 de angajaţi ai Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală Prahova nu mai primesc bani pentru orele suplimentare. Ei vor fi recompensaţi cu zile libere.

SATU MARE.  În primele şase luni, sătmărenii au predat societăţii de colectare a uleiurilor uzate peste 11.000 de litri de ulei ars, folosit la gătit. O firmă din Ungaria îl transformă în biodiesel.

SĂLAJ. Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, trecerea unei case ţărăneşti din 1870, în care se presupune că a locuit Horea, din domeniul public al judeţului în cel al comunei Cizer. Locuinţa va fi transformată în muzeu.

SIBIU. Trei TIR-uri au fost implicate într-un accident care a avut loc, ieri noapte, pe Drumul Naţional 1, între localităţile Sălişte şi Apoldu de Sus. Un autotren a derapat şi a intrat pe contrasens, unde a lovit un alt TIR, care a fost proiectat într-un al treilea. Un  şofer este internat în stare gravă.

SUCEAVA. Reprezentanţii municipalităţii Suceava au primit, ieri, de la Guvern 12,1 milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru despăgubirea persoanelor ale căror case şi terenuri sunt situate pe ruta viitoarei şosele de centură Moara - Mihoveni - Pătrăuţi.

TELEORMAN. Inspectorii de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală au dat, în ultimele zile, amenzi în valoare totală de 5.000 de lei unor comercianţi de legume şi fructe din pieţe şi din depozitele en-gros.

TIMIŞ. Un bărbat a ajuns la spital după ce, ieri, a fost împuşcat în burtă cu un pistol cu bile de cauciuc de un şofer cu care avusese un conflict în trafic într-o intersecţie aglomerată din Timişoara. Agresorul a fost arestat.

TULCEA. Primul bloc construit de Agenţia Naţională pentru Locuinţe în oraşul Isaccea va fi inaugurat până la finele lunii. Blocul are 20 de apartamente dintre care 16 vor reveni tinerilor, iar patru unor medici sau unor profesori.

VASLUI. O femeie în vârstă de 57 de ani a fost la un pas să-şi piardă viaţa după ce a fost înţepată de o albină. Reacţia a fost violentă deoarece vasluianca suferă de astm bronşic infecţioalergic.

VÂLCEA. Poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare au confiscat, în ultimele 48 de ore, 110 tone de grâu transportate pe Drumul Naţional 7 şi pe Drumul Naţional 64. Şoferii nu aveau documente de provenienţă a mărfii şi au fost amendaţi cu 6.000 de lei.

VRANCEA.
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă pune la dispoziţia celor interesaţi 181 de locuri de muncă în domeniile: confecţii, prestări servicii, medicină, inginerie şi construcţii. Oferta este valabilă până la 15 iulie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite