Codex Alimentarius, între complot mondial și siguranță alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii vor face cea mai mare salată din lume pe data de 23 septembrie
Bucureştenii vor face cea mai mare salată din lume pe data de 23 septembrie

Adoptarea Codex Alimentarius de către România ridică suspiciuni în rândul medicilor. Unii dintre ei cred chiar că se urmărește scăderea populației lumii, în timp, prin consumul alimentelor recomandate de Cod.

În 2009, printr-o hotărâre de guvern a cabinetului Boc, România a aprobat standardele Codex Alimentarius ca referință pentru siguranța alimentelor.

Printre recomandările care au ridicat suspiciuni, de pe lista Codex Alimentarius, se află o substanță numită Initium, despre care medicii spun că este cancerigenă și chiar că stă la baza unui pesticid, prin urmare este toxică.

"România s-a oferit să testeze Initium-ul, înainte ca acesta să fie acceptat de alte state", a declarat Mircea Croitoru, președintele Asociației Legume-Fructe, la Realitatea TV.

În plus, țara noastră a început să importe usturoi chinezesc, care este iradiat și nu respectă standardele acceptate de țările europeni, în materie de modalități de conservare a alimentelor.

"Prin iradiere se distrug sistemele enzimatice și apar radicalii liberi care, în timp, pot provoca boli cronice. Prin urmare, ni se prezintă ca un aliment viu, un aliment mort.", spune medicul Gheorghe Mencinicopschi.

Aceste substanțele artificiale sunt "distractori hormonali" și influențează estrogenii și androgenii din corpul uman.

În anumite condiții, bărbaților li se pot inhiba aparatele masculine și aceștia se "feminizează", pubertatea apărând mai târziu decât în mod normal. La femei, în schimb, acțiunea poate fi inversă, adică substanțele determină apariția prematură a pubertății, explică Mencinicopschi.

Consumul acestor "pesticide" provoacă chiar și cancer genital sau de testicule și cancer de colon.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite