Cititorii preferă cărţi care apar cu ziarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate dintre români cumpără cărţi care apar împreună cu diferite publicaţii, arată un sondaj al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES). Dintre publicaţiile care vând cărţi împreună cu ziare, "Adevărul" este preferat de 62% din cei chestionaţi.

Urmează "Jurnalul Naţional" şi "Libertatea". O treime dintre cititori spun că achiziţionează volumele care însoţesc ziarele numai dacă apare ceva care îi interesează, 14% le cumpără foarte rar şi doar 7% cumpără de fiecare dată aceste cărţi. Cercetarea mai arată că 14,8% din cumpărătorii de cărţi sunt tineri. Studiul mai arată că femeile sunt cele care cumpără cele mai multe cărţi.

În privinţa veniturilor, cei mai mulţi dintre oamenii care achiziţionează cărţi (10,3%) au un venit cuprins între 1.501 şi 2.500 de lei. Unu din zece repondenţi (12%) cheltuiesc ­într-un an sub 50 de lei pentru a-şi cumpăra cărţi, dar 1 din 20 de subiecţi (adică 5 %) alocă anual un buget de 1.000 de lei. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt oameni peste 65 de ani care locuiesc în zona de sud a ţării. Sondajul mai relevă că 12,7% din repondenţi sunt din Moldova. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite